Verzorging

Katten zijn erg fijne huisdieren en brengen daarnaast veel gezelligheid in je huis. Katten zijn een stuk zelfstandiger dan honden, maar ook katten hebben natuurlijk de juiste aandacht en verzorging nodig. Als je denkt aan katten verzorgen denk je al snel aan het geven van aandacht en voedsel. Maar ook verzorgingsproducten voor de kat spelen hierin een grote factor. Zo stel én houd je het dier tevreden. Welkoop heeft verschillende soorten verzorgingsproducten van bekende merken voor de kat zoals Beaphar, Frontline en Beeztees.

Bekijk ook Gezondheid | Kattenbakken | Kattensnacks

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Katten goed verzorgen 

Katten zijn van zichzelf erg schone dieren, maar het is niet verkeerd om een handje te helpen met de verzorging van jouw kat. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? De frequentie van het verzorgen is verschillend per leeftijd van de kat, een kitten verzorgen is uiteraard anders dan kattenverzorging. We kunnen het opdelen in drie categorieën:

  • Verzorging van kitten tussen 0 tot 12 maanden
  • Verzorging voor katten tussen 1 tot 8 jaar
  • Verzorging voor katten vanaf 8 jaar en ouder

Verzorgingsproducten voor de kat

Net als dat jijzelf verzorging nodig hebt, heeft jouw kat ook verzorging nodig. Om de verzorging van jouw kat zo goed mogelijk in te vullen, helpt Welkoop je een handje met een aantal katten verzorgingsproducten. Welkoop verzorgingsproducten voor de kat zijn borstels, shampoo en scharen voor de vacht, tandenborstels, schuim en mondwater voor de mondhygiëne, drinkfonteinen, haarballenpasta, voerbakken en drinkbakken, nagelknippers, oorreinigers en verzorging voor de voetzolen.

Kattenvacht verzorgen

De kattenvacht verzorgen is essentieel. We raden je aan om de vacht regelmatig te borstelen. Dit zorgt ervoor dat de kat een glanzende vacht krijgt en minder snel haren zal inslikken. Maak je kitten in een zo vroeg mogelijk stadium vertrouwd met het borstelen. Borstel de vacht altijd mee in de haarrichting van de kitten. Een kat die in de rui is en ouder is dan 1 jaar, mag je voorzichtig tegen de haarrichting in kammen. Je kunt hiervoor het beste een kattenborstel of kattenkam van Welkoop gebruiken.

Dagelijkse verzorging kat

Verzorgingsproducten voor de kat worden bij Welkoop gratis bezorgd vanaf een bestellingswaarde van € 40,-. Ook voor meer informatie rondom verzorging voor katten, zoals de dagelijkse verzorging van de kat, kun je terecht bij Welkoop. Welkoop heeft 20.000 producten op de webshop, maar ook voor persoonlijk advies kunt je terecht bij het personeel in één van onze winkels.