Lijnen & halsbanden

Lijnen & halsbanden zijn handige accessoires die bijdragen aan zowel de gezondheid als de veiligheid van je kat. Van halsbanden met adreskoker tot katten lijnen waarmee je de beweging van je kat kan stimuleren. Elk accessoire heeft weer zijn eigen unieke functie. Welkoop heeft een breed assortiment aan kattenhalsbanden en kattenlijnen. Let bij het kopen van producten voor je kat goed op de afmetingen. Niet zeker van je zaak en op zoek naar professioneel advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze vele winkels door heel Nederland.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kat aan de lijn

Zoals elk dier, hebben ook katten veel mentale en fysieke stimulering nodig. Naar buiten gaan is een gemakkelijke manier om dit voor elkaar te krijgen. Een kat uitlaten is niet hetzelfde als een hond uitlaten, maar met de juiste kattenlijn kan je kat toch genieten van het buitenleven.

Het is minder gebruikelijk om katten aan de lijn te zien dan honden en wandelen met een kat is een heel andere ervaring. Maar met het juiste tuigje kunnen katten net zo van de frisse lucht genieten als honden. Een reden om je kat meer te laten bewegen is wanneer je kat overgewicht heeft. Het is in dat geval lastig om beweging te stimuleren, maar door je kat aan te lijnen doe je dit op een speelse manier.

Er zijn verschillende soorten lijnen voor je kat. Zo heb je de doorsnee kattenlijn die je bevestigt aan de halsband, maar je kunt ook kiezen voor een kattentuigje. Deze gaat zowel om de hals als om de middel van je kat. Ideaal voor wat extra controle.

Het belang van een halsbandje voor een kat

Of je nu een binnenkat hebt of een kat die graag buiten op avontuur gaat, een halsband is een must. Binnenkatten lopen niet dezelfde gevaren als katten die ook buiten komen, maar een ongelukje in huis kan zomaar leiden tot een ontsnapping. En zelfs als je kat een microchip heeft, is de kans groter dat een kat waarvan de naam en het telefoonnummer duidelijk om de hals hangen, de weg naar huis veilig terugvindt. Daarnaast waarschuwen de halsbanden ook vogels door middel van een belletje dat vaak bevestigd is aan de halsband.

Let bij het kopen van een halsband voor je kat goed op de afmetingen. Stel de halsband van je kat zo af dat je twee vingers tussen de halsband en de nek kunt steken. Als de halsband te groot is kan de kat uit de halsband glippen; als deze te klein is, kan hij wrijving en irritatie veroorzaken.