Bruder speelgoed

Bruder

Je kinderen wanen zich met het speelgoed van Bruder in een levensechte fantasiewereld: Bruder maakt speelgoed op schaal. Het is supersterk en dus goed voor maximaal speelplezier. Bij Welkoop koop je Bruder voertuigen die je in het echt tegenkomt op de boerderij, op de bouw, bij de brandweer of in de transport. Dus ga voor een Bruder hijskraan, tractor, heftruck of ander voertuig – het is maar net waar de interesse van je kind ligt!

Bruder speelgoed

Bruder is een toonaangevende, Duitse fabrikant. Het bedrijf werd in 1926 opgericht door Paul Bruder onder de naam ‘Paul Bruder Spielwarenfabrik’. Hij maakte eerst kleine onderdelen met een pers, die hij aan een fabrikant van speelgoedtrompetten leverde. In 1950 kwam zijn zoon, Heinz Bruder, ook in het bedrijf en acht jaar later startte de productie van klein, plastic speelgoed. De naam van het bedrijf veranderde in 1978 in ‘BRUDER Spielwaren Inh. Heinz Bruder’.

Het succes van dit merk zit hem in de details: het bedrijf maakt niet zomaar speelgoed, maar speelgoed op een schaal van 1:16. De wereld van Bruder is dus levensecht! Wereldwijd hebben ze er succes mee, want Bruder distribueert het speelgoed naar meer dan 70 landen over de hele wereld. En van idee tot productie tot marketing – het gebeurt allemaal in Europa, waarvan het merendeel gewoon op hun hoofdkantoor in Fürth, Duitsland.

Bruder tractor

Een Bruder auto is zo sterk als… staal

Het speelgoed van Bruder is niet voor niets zo sterk; het merk besteedt veel aandacht aan de productie.

  • Het ontwikkelen en ontwerpen van een speelgoedvoertuig gebeurt doordacht met technische tekensoftware en 3D-ontwerpstations.

  • De kleine stalen onderdelen die in het Bruder speelgoed zitten, worden met moderne CNC-freesmachines gemaakt.

  • De plastic onderdelen die Bruder gebruikt, maken ze zelf van hoogwaardig kunststof, vergelijkbaar aan het kunststof dat wordt gebruikt in de auto-industrie! Het plastic dat overblijft wordt verzameld en opnieuw in de productiecyclus meegenomen.
Bruder voertuig

Voertuigen van bekende merken

Houdt je kind van de wereld van logistiek, de bouw of de boerderij? Dan zijn de voertuigen van Bruder als cadeau een schot in de roos. Bruder maakt een scala aan voertuigen op schaal. Ontzettend leuk om mee te spelen, want in het echt kan je kind deze voertuigen maar zo tegenkomen! Bruder heeft speelgoed nagemaakt van merken als Scania, John Deere, Fendt, Claas, Deutz, Jeep, Land Rover, Liebherr en Canterpillar.

Bij Welkoop hebben we allerlei voertuigen van Bruder op schaal. Zoals jeeps, vuilniswagens, vrachtwagens, heftrucs, tractors, bulldozers, diepladers, cementwagens, shovels, quads, kraanwagens en brandweerwagens. En naast deze voertuigen zijn er natuurlijk de aanhangers: diepladers, kiepwagens, mesttanken, voermengwagens, aardappelrooiers en meer.

Bruder zorgt voor levensechte fantasie

Pallets verzamelen, oppakken en klaarzetten met de heftruck! Vervolgens de bouwvrachtwagen met zijn laadkraan naar de juiste plek rijden, de steunen uitschuiven en takelen maar die pallets! Als de wagen is volgeladen, is hij klaar om te gaan. De deuren open, de chauffeur er in en rijden – door de hele kamer!

Bruder onderdelen

Is het stuurtje van de Bruder tractor weg? Zijn de sirenes van de brandweerwagen, politieauto of ambulance zoekgeraakt? Bij Welkoop vind je Bruder onderdelen als deze. Maar ook hebben we losse onderdelen om de Bruder wereld van je kind nog meer mee uit te breiden. Zo zijn er hooibalen, pallets, dieren (koeien, paarden, et cetera), poppetjes, hekwerk en accessoires voor bij het voertuig.