Snacks

Af en toe wil je jouw kip trakteren met een kippen snack. Net zoals jij jezelf af en toe trakteert op een snack vinden kippen het ook heerlijk om te worden beloond met kippensnacks. Een kippen snack is een verantwoorde manier om jouw kip te verwennen met een lekkernij, terwijl daarnaast ook het natuurlijke scharrelgedrag gestimuleerd wordt. Bij een kipsnack kun je denken aan meelwormen, kippenmuesli, een mix van insecten of andere snoepjes voor kippen. We nemen je mee in het aanbod van Welkoop!  


Bekijk ook Voer | Voer- & drinkbakken | Gezondheid

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kippen snack kopen bij Welkoop

Om jouw kippen extra bezig te houden kun je kippensnoepjes in het kippenhok strooien, of snoepjes voor kippen in een daarvoor bestemde bal stoppen zodat kippen hier mee kunnen spelen. Je zorgt er hiermee voor dat kippen zich niet gaan vervelen en tevens wordt de kans op verenpikken hiermee verkleind. Het is altijd goed om in de gaten te houden hoeveel kippensnacks je aan jouw kippen geeft, omdat je niet wil dat de kippen te dik worden. Echter zijn snacks voor kippen wel erg verantwoord en wil je deze juist graag aanbieden. Om je een overzicht te geven nemen we een aantal verschillende kippensnoepjes met je door.

Kippensnoepjes

Kippensnoepjes bieden een variatie naast de huidige voeding voor een kip, maar bevatten ook eiwitten en zaden die erg goed zijn voor het dier. Als je jouw kippen handtam wil maken raden we je aan om voor de gevarieerde snoepjes voor kippen te gaan. Je zou ook voor vlokreeftjes of een andere kippentraktatie kunnen kiezen.

Kippenmuesli

Kippenmuesli bevat verschillende ingrediënten, zoals spinaziezaad, bessen, rozijnen en slazaad. Omdat de muesli een fijne structuur heeft, kan de kip deze kipsnack makkelijk opnemen. Ga je liever voor een andere kippen snack van een andere structuur? Kijk dan eens naar kippenpindakaas. Let er op dat je de pindakaaspot maximaal 10 minuten in het hok laat staan, zodat de kippen niet teveel eten.

Meelwormen

Een van de favoriete snacks voor kippen zijn meelwormen. Meelwormen zitten boordevol dierlijke eiwitten, wat er dan ook nog eens voor zorgt dat het een verantwoorde en gezonde kippen snack is!

Wil je nog meer weten over kippen snacks de gezondheid van jouw kip in het algemeen? Lees alles over de gezondheid van je kippen of bespreek al jouw vragen met een adviseur in één van onze vele winkels. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop weet wat te doen!