Horka logo

Horka

Samen presteren, jij en je paard, in weer en wind. Dat kan alleen met de juiste technische en functionele laarzen en rijbroeken. En dat is precies wat het Nederlandse bedrijf HORKA maakt. Comfortabele rijbroeken, in kleuren die precies passen bij je zadeldekjes. Outdoorlaarzen die ook na uren op stal je voeten warm en droog houden. De producten van HORKA zijn van goede kwaliteit, volgens de laatste mode en bovendien betaalbaar. Dus ben je op zoek naar laarzen of een paardrijbroek van HORKA – bij Welkoop vind je wat je nodig hebt.   

HORKA: voor paardensportliefhebbers wereldwijd

Ze bestaan al meer dan zestig jaar: het Nederlandse familiebedrijf HORKA. Als geen ander kennen ze de natte, modderige en winderige omstandigheden die ruiters en hun paarden in Nederland trotseren. Ze ontwerpen, ontwikkelen en maken daarom paardensportartikelen die je in alle omstandigheden beschermen. Want ook al ben je niet gemaakt van suiker, een beetje comfort is altijd fijn én helpt je nog beter te presteren. 

Dat vinden ook de Nederlandse paardensportbond KNHS en Defensie: voor hen maakt HORKA uniformen en teamkleding. En ook in de rest van de wereld is de kwaliteit en functionaliteit van de producten van dit merk opgevallen. Laarzen en rijbroeken van HORKA worden in ruim zestig landen verkocht! 

Bij Welkoop hebben we van HORKA deze paardensportartikelen:

  • Laarzen
  • Outdoorlaarzen
  • Paardrijbroeken
Horka paardensport artikelen

HORKA laarzen

Weleens zonder laarzen op een dressuurzadel gereden? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe pijnlijk het is als het velletje van je kuit steeds tussen de beugelriemen komt. Kortom: rijlaarzen zijn een belangrijk onderdeel van jouw outfit. Niet alleen ondersteunt de laars je beenhulpen, hij zorgt er ook voor dat je voet niet door de beugel schiet, beschermt ook je rijbroek en houdt je warm (of koel). 

Rijlaarzen van HORKA zijn samen met topdressuurruiters ontwikkeld voor de moderne ruiter. Of je nu op een manege rijdt, een eigen paard hebt, een kritische wedstrijdruiter bent of gewoon af en toe een bosrondje doet voor je plezier. Voor iedereen heeft dit merk een geschikt paar. 

Dit mag je verwachten van HORKA laarzen:

  • Stijlvolle modellen in verschillende kuitmaten
  • Van leer of synthetisch leer
  • In verschillende stijlen: bruin, zwart, gewaxt of lakleer
  • Rits aan de achterzijde
  • Rubberen zool die goed in de beugel blijft zitten
Horka outdoorlaarzen

HORKA outdoorlaarzen

Bij HORKA weten ze dat ruiters uren op stal doorbrengen. Misschien wel langer dan op de rug van een paard. Daarom hebben ze functionele outdoorlaarzen ontworpen. Warm, waterdicht en ook lichtgewicht, dat zijn de kenmerken van HORKA outdoorlaarzen. Maar ook in de zomer laten de laarzen je niet in de steek. Dankzij een speciaal membraan zijn ze namelijk ademend: zweetvoeten zijn verleden tijd! 

Voor winterse omstandigheden heeft HORKA leren outdoorlaarzen die zijn gevoerd met imitatiebont. Ze zijn kort of halflang en waterafstotend. Zoals je van dit merk mag verwachten is er nagedacht over het comfort als je ze lang aanhebt. Neem de leren outdoorlaars Greenwich. De antislipzool van deze HORKA laars is schokdempend en het voetbed is prettig gevormd. Zo kan je lange dagen buiten doorbrengen – zonder dat je last krijgt van vermoeide voeten.

Tip! Leren laarzen krijgen het zwaar te verduren op stal. Daarom moet je ze goed onderhouden met onderhoudsproducten, zoals leervet.

HORKA paardrijbroek

Een goede rijbroek moet aan een aantal eisen voldoen: hij moet nauwsluitend zijn, maar niet te strak zitten. Voldoende stretch bevatten, lang genoeg zijn, tegen een stootje kunnen én goed wasbaar zijn. De rijbroeken van HORKA voldoen aan al deze eisen. Zelfs de meest kritische ruiter zal niet worden teleurgesteld. 

Bij Welkoop kun je terecht voor de thermo rijbroeken van HORKA. Ze hebben een volledig zitvlak van siliconen dat ervoor zorgt dat je goed aan je zadel blijft plakken. Daarnaast zijn deze broeken gemaakt van elastisch materiaal dat goed om je benen en heupen zit en voldoende meebeweegt. Niet onbelangrijk: de stof is stevig, dus lubbert niet snel uit en tekent niet. Voor extra warmte in de winter heeft HORKA de paardrijbroek voorzien van een fleecevoering. Dus ook als het vriest, blijven je benen warm. 

Tip! Zo test je of een rijbroek wel lekker zit voor je hem koopt: als je hem gaat passen, zak dan een paar keer goed door je knieën. Buigt de stof mee, zit het nergens strak? Ook niet in je knieholtes? Ga weer staan. Ligt de stof vanzelf weer glad en strak om je been? Blijven er geen plooien in zitten? Dan heb je een fijne paardrijbroek te pakken.