Sika logo

Sika

Waar sommigen de voorkeur geven aan werkschoenen die lijken op moderne sneakers, geven anderen liever de voorkeur aan werkklompen. En dat is niet verwonderlijk, want de ontwikkeling van de klomp heeft niet stilgestaan; de werkklomp van vandaag combineert comfort met veiligheid. Dit is mede dankzij Sika, een Deens bedrijf dat werkklompen voor allerlei sectoren ontwikkelt en maakt. Bij Welkoop hebben we van Sika klompen die in het bijzonder geschikt zijn voor werk in de transportsector en agrarische sector.

Sika Footwear

Sika Footwear is een Deens merk dat al meer dan 150 jaar schoenen maakt. Het familiebedrijf werd in 1870 opgericht door de familie Engelbredt – en nog altijd is het in handen van deze familie. Sika’s hoofdkantoor staat in Denemarken en het bedrijf heeft een eigen fabriek in Oekraïne. 

Sika werkklompen

Met zo’n lange geschiedenis is het niet meer dan logisch dat Sika veel weet over schoeisel. Deze kennis gebruiken ze om schoenen te maken en ontwikkelen voor op de werkvloer – of dat nu een ziekenhuis is of een bouwplaats. Omdat elke werkvloer hele andere eisen stelt aan schoenen, luisteren ze bij Sika heel goed naar de mensen die ze dragen. Mensen als jij, dus!

Sika vindt namelijk dat schoeisel goed moet passen – zowel bij de voeten als bij het werk dat gedaan moet worden. Dus is extra grip nodig? Of nog beter comfort? Sika gaat ermee aan de slag. Hun schoenen zijn ‘created to work’. 

Bij Welkoop koop je van Sika klompen die geschikt zijn bij werk in de:

 • transportsector
 • agrarische sector
werken met Sika klompen
Sika klompen

Sika klompen S3

De Sika 29 veiligheidsklompen S3 zijn stevige werkklompen met een aangenaam loopcomfort.

Deze Sika klompen hebben een stalen neus, een orthopedisch, houten voetbed, een PU-zool voor goede grip en een bovenwerk van ademend, waterafstotend leder.

Zoals je mag verwachten van een veiligheidsklomp, voldoen deze Sika klompen aan alle eisen die aan een S3 veiligheidsschoen worden gesteld.

 • stalen overneus (beschermt je voeten tegen stoten en vallende objecten en voorkomt dat het leer aan de voorkant van de klomp snel beschadigt)
 • antistatisch
 • antislip
 • hielsupport
 • slijtvast
 • schokdempend
 • olie- en brandstof resistent
 • waterafstotend
 • verkrijgbaar in maat 40 tot en met 47

Het voordeel van de veiligheidsklompen ten opzichte van werkschoenen is dat je de Sika werkklompen heel makkelijk aanschiet en uitdoet – zonder je handen te gebruiken. Dit is ideaal wanneer je handen tijdens het werk meestal vuil zijn, of wanneer je bijvoorbeeld in de transport werkt en dus herhaaldelijk de cabine van je vrachtwagen in- en uitstapt. Ook bevatten de klompen geen kieren en naden waar vuil of kleine voorwerpen tussen kunnen gaan zitten; de klompen maak je makkelijk schoon.