Werklaarzen

Veiligheid staat voorop bij de werklaarzen die je kiest. Daarnaast moeten ze natuurlijk je voeten warm houden en comfortabel zitten. Werklaarzen zijn gemaakt van rubber, pvc of een combinatie daarvan. Ontdek de voordelen van de materialen Acifort en Purofort.

Bescherming

Welke laarzen je kiest, hangt af van je werkzaamheden. Als je met vee werkt, kun je het best een laars met een stalen neus dragen zodat je tenen beschermd zijn als een koe erop stapt. Bovendien moet de laars niet alleen waterdicht zijn, maar ook bestand zijn tegen mest. Werk je met zuren, oliën, vetten, bloed, bestrijdingsmiddelen of andere chemicaliën, let dan op dat de laarzen daar bescherming voor bieden. Als bouwvakker heb je laarzen nodig met een stevige voetzool die je voeten beschermt tegen spijkers en andere scherpe uitsteeksels.

Veiligheidsnormering

Let bij het kopen van werklaarzen op de veiligheidsnormering. Er zijn 4 mogelijkheden:

  • Geen veiligheidscertificering.
  • CE: Europese veiligheidscertificering voor professioneel gebruik, zonder specifieke veiligheid.
  • S4: laarzen met stalen neus, antistatisch, oliebestendige zool, schokabsorberend.
  • S5: gelijk aan S4 maar dan met een stalen zool.

Acifort

Het door Dunlop ontwikkelde Acifort is een combinatie van rubber en pvc. Het is een sterk materiaal dat lang meegaat en niet snel slijt. Van Acifort gemaakte laarzen zijn goed bestand tegen minerale, dierlijke en plantaardige oliën en vetten, mest, bloed, zuren, basen, desinfectiemiddelen en andere chemicaliën. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een antibacterieel behandelde voering, die schimmelvorming en zweetlucht voorkomt. Deze laarzen slijten niet snel en hebben een goede grip. Acifort-laarzen zijn verkrijgbaar als knielaars en als kuitlaars.

Purofort

Een ander materiaal van Dunlop is Purofort, een schuimmateriaal dat veel beter ademt dan rubber en pvc. Purofort-laarzen zijn licht en comfortabel, soepel en flexibel, duurzaam en thermisch geïsoleerd. Ze zijn goed bestand tegen dierlijke en plantaardige oliën en vetten, bloed, mest, oplos- en ontsmettingsmiddelen en andere chemicaliën. De laarzen hebben een goede schokabsorptie zijn slijtvast. De Purofort -laarzen isoleren tot -20 °C, de Purofort Thermolaarzen tot -50 °C. Maar de laarzen zijn ook heel geschikt voor warme omgevingen omdat het materiaal de warmte van je voeten goed afvoert. De laarzen zijn dus geschikt voor zomer én winter.

Onderhoud

Je laarzen gaan langer mee als je ze goed onderhoudt. Spuit ze regelmatig in met een verzorgende en beschermende spray. Deze zorgt dat het materiaal niet uitdroogt. Berg de laarzen altijd op in een koele en droge ruimte. 

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

gN9bclhYupI
Purofort veiligheidslaarzen

De Dunlop® Purofort® Thermo+ Full Safety C662933.HA is een sterke en duurzame veiligheidslaars.

Wellicht ook interessant voor u
Dunlop Purofort Full Safety C762933.HA - Veiligheidslaarzen - Donkergroen - 47

Dunlop

Dunlop Purofort Full Safety C762933.HA - Veiligheidslaarzen - Donkergroen - 47

89.95
Bama Spray - Waterstop - 400 ml

Bama

Bama Spray - Waterstop - 400 ml

8.99
Dunlop Acifort Heavy Duty B440631.HA - Werklaarzen - Donkergroen - 40

Dunlop

Dunlop Acifort Heavy Duty B440631.HA - Werklaarzen - Donkergroen - 40

29.95
Gevavi GS83 - S3 Veiligheidslaarzen - Donkerbruin - 42

Gevavi

Gevavi GS83 - S3 Veiligheidslaarzen - Donkerbruin - 42

89.95