Veiligheidshelmen

Werk mag nooit ten koste gaan van je eigen veiligheid. Bij Welkoop hebben we persoonlijke beschermingsmiddelen om veilig te werken. Zo ook veiligheidshelmen. Deze helmen zijn  tegenwoordig op veel bouwplaatsen verplicht voor het personeel. Maar ook voor privéklussen is het geen overbodige luxe. Veiligheidshelmen zijn er in verschillende materialen. Denk dan aan aluminium, kunststof of composieten. Een veiligheidshelm biedt bescherming tegen vallende objecten op het hoofd en tegen valpartijen. Bescherm jezelf tegen dit soort risico’s in de bouw met een veiligheidshelm.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waar worden veiligheidshelmen gedragen?

Veiligheidshelmen worden op verschillende plekken gedragen. Over het algemeen komen helmen vaak voor in een technische omgeving, zoals de bouw. Daarom dat je regelmatig de term ‘bouwhelm’ voorbij hoort komen. Bouwhelmen worden op zeeschepen, booreilanden, sluizen en havendokken gedragen door het personeel en de bezoekers. 

Bevestig aan onze 3M bouwhelm, een witte veiligheidshelm, ook gehoorkappen, gelaatsschermen en lasbrillen. Deze bieden bescherming tegen harde geluiden, rondspattende vloeistoffen, stof, slijpsels en houtsnippers. De pinlocksluiting zorgt ervoor dat je de maat gemakkelijk kunt aanpassen. Mocht je interesse hebben in een veiligheidshelm van 3M; bij Welkoop wordt deze gratis bezorgd vanaf een bestelwaarde van €40,-. We adviseren je graag online of kies ervoor om langs te komen in één van de vele winkels .

Belangrijk bij veiligheidshelmen

Bij het kiezen van een veiligheidshelm zijn verschillende aspecten belangrijk. Denk bij aanschaf van een bouwhelm aan de volgende zaken:

  • Het binnenwerk heeft een goede pasvorm
  • Afdekbare ventilatieopeningen 
  • Een mogelijkheid tot het combineren van verschillende beschermingsmiddelen

Het is belangrijk dat je veiligheidshelm goed past en niet te zwaar en te warm is. Dit zorgt ervoor dat je de helm ook sneller en gedurende de hele dag gebruikt. Mocht je in lage temperaturen moeten werken, gebruik dan een helmmuts. Op werkplekken met een harde wind kan een kinband handig zijn. Een nekflap beschermt je nek tegen de felle zon.

Hoe om te gaan met je veiligheidshelm

Om lang plezier te hebben van je veiligheidshelm, moet je hem onderhouden. Af en toe afnemen met een vochtige doek is voldoende. Het is belangrijk dat de bouwhelm niet wordt beplakt met stickers. Lijm kan schadelijk zijn voor het materiaal en het verouderingsproces versnellen. Dit geldt ook voor het aanbrengen van verf of inkt. Mocht je graag reclame op je veiligheidshelm willen drukken, vraag dan advies aan de fabrikant.

Wil je je meer verdiepen in beschermingsmiddelen? Bekijk dan de Persoonlijke beschermingsmiddelen van Welkoop. Hier vind je onder anderen gelaatsbescherming, kniebescherming en gehoorbescherming