Houtskool

Alle soorten houtskool voor jou op een rijtje. Deze kooltjes steek je eenvoudig aan en branden kort en intens. Daardoor zijn ze geschikt voor het direct grillen van dunne lapjes vlees. Er bestaan ook kooltjes die langer branden voor een low & slow sessie. Wij bieden je een ruim aanbod aan verschillende typen houtskool. Van ons eigen huismerk tot aan Weber of Grizzly Grills. Kijk gerust eens rond en kies je favoriete soort. Veel BBQ-plezier!

Bekijk ook: Houtskoolbarbecues | BBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke soorten houtskool? 

Een snelle grill of een lange barbecue-avond: wat is de beste houtskool voor jou? De ene soort is de andere niet. Hieronder helpen we je op weg om een keuze te maken. Weet je niet zeker welk type je moet gebruiken? Kom gerust eens langs in een van onze winkels. We helpen je graag met het maken van een keuze.

 • Welkoop
  Ons huismerk houtskool is eenvoudig aan te steken en is snel op temperatuur. Wens je liever een langere brandduur? Probeer dan eens de Welkoop White Quebracho. Deze heeft een dichte structuur en is meer geschikt voor low en slow sessies.

 • Weber
  Het klassieke barbecue-merk is natuurlijk Weber. De houtskool van Weber is  gemakkelijk aan te steken: binnen 15 minuten kan je aan de slag met barbecueën. De kooltjes zijn FCS-gecertificeerd, een keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

 • Grizzly Grills
  De kooltjes van Grizzly Grills zijn samengesteld uit grote en middelgrote stukken eikenhout. Ze geven een lange brandduur en een robuust aroma.

Wanneer houtskool gebruiken? 

Houtskool brandt over het algemeen korter en intenser dan briketten. Dat is het belangrijkste verschil tussen deze soorten brandstof. Hiermee zijn kooltjes geschikt voor: 

 • Kleine lapjes vlees
  De intense hitte die de kooltjes afgeven zijn bij uitstek geschikt voor het dichtschroeien van dunne lapjes vlees. Je kan daarbij denken aan hamburgers, hamlapjes of saté-stokjes. 

Tip: Kooltjes branden sneller op dan briketten. Ben je van plan om de hele avond te barbecueën? Dan is het goed om tussendoor je houtskool aan te vullen.

 • Open barbecue
  Je gebruikt dit type brandstof wanneer je jouw barbecue zo snel mogelijk heet wil hebben. Vanwege de hoge temperatuur zijn kooltjes handig voor een open barbecue die je niet met een deksel kan afsluiten om de hitte binnen te houden. Heb je een keramische barbecue, zoals een kamado? Gebruik dan altijd houtskool en geen briketten. In briketten zitten namelijk chemische stoffen die de binnenzijde van je kamado aantasten.

Houtskool kopen? 

Klaar voor een mooie barbecue-avond? Kom dan eens langs bij een Welkoop bij jou in de buurt, of bestel je houtskool eenvoudig online. Dan worden je kooltjes zo snel mogelijk bij jou thuisbezorgd.