Snoeizagen

Zijn de takken die je wilt weghalen te dik voor een takkenschaar? Zaag ze dan weg met een snoeizaag. Snoeizagen (of takkenzagen) zijn klein en beschikken over zeer scherpe tanden. Het zijn precies deze eigenschappen die dit snoeigereedschap handzaam maakt – ideaal voor het snoeien van bomen en flinke struiken, ook op lastige plekken. Welkoop verkoopt snoeizagen van onder andere Bahco en Wolf-Garten. Sommige uitvoeringen zijn inklapbaar, waardoor je ze veilig kunt opbergen. Andere snoeizagen kun je op een lange steel klikken waardoor je ook op hoogte veilig en gemakkelijk kunt zagen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een snoeizaag?

Met snoeizagen zaag je dikke takken door. Het voordeel is dat je bij dit zagen maar één hand nodig hebt (in tegenstelling tot een takkenschaar die je met twee handen hanteert) – met je vrije hand kun je jezelf dus vasthouden aan een trap of ladder.

Welke takkenzaag kopen?

Het zagen van takken is zo’n tuinklus die een stuk eenvoudiger wordt met goed tuingereedschap. De snoeizagen van Bahco, WOLF-Garten en Fiskars voorzien hun zagen daarom van extra harde, scherpe tanden en comfortabele grepen. Zo kost het minder moeite om door het hout heen te zagen.

De keuze voor een takkenzaag hangt vooral af van het soort takken dat je ermee wilt snoeien of zagen. Hieronder lichten we een aantal types hout en snoeizagen uit.

 • Jong, fris, groeiend hout 
  De Fiskars handzaag is een zaag die speciaal voor dit type hout geschikt is. De extra scherpe, dubbel gepunte tanden maken dat je efficiënt door groeiend hout kunt zagen. Handig is dat deze handzaag een inschuifbaar blad heeft; je kunt deze klapzaag dus veilig bij je dragen en opbergen. Een andere klapzaag die dikke takken kan afzagen is de inklapbare WOLF-Garten Powercut 145 FS snoeizaag. De handgreep is verstelbaar, waardoor de zaag goed in de hand ligt – ook als je wat kleinere handen hebt.
 • Droog hout / hard hout 
  Droog hout zaagt moeilijker dan jong, groeiend hout. Om deze reden beschikt de Bahko beugelzaag over een rechte vertanding en tandpunten die extra zijn gehard en lang scherp blijven. Met de beugelzaag kun je meer kracht zetten, maar heb je meer ruimte nodig om te zagen. Ga je toch liever voor een handzame zaag, kijk dan eens naar de Bahko snoeizaag 4211. Met een gebogen zaagblad en harde tandpunten is deze ook geschikt voor droog, hard hout.
 • Sierstruiken, fruitbomen 
  Voor het snoeien van sierstruiken en fruitbomen is de Bahco 349 erg geschikt: een lichtgewicht zaag met anti-frictiecoating waarmee je met name met een trekkende beweging zaagt.
 • Hoge takken 
  Kun je net niet bij die hoge takken komen? Ga dan voor een takkenzaag die ook op een verlengstok past, bijvoorbeeld de Bahco 339. Tip! Snoeien doet groeien en bloeien! In de meeste gevallen wordt je tuin alleen maar mooier van een goede snoeibeurt. Maar, je moet wel weten hoe je te werk gaat. Lees ons advies en snoeiregels over snoeigereedschap.

Alles voor je tuin bij Welkoop

Bij Welkoop vind je al het snoeigereedschap dat je nodig hebt voor je tuin. Naast takkenzagen, hebben we ook takkenscharen voor als je dikke takken wilt doorknippen. En ga je voor het grovere werk: grote takken of bomen zagen? Dan kun je wel wat extra kracht gebruiken in de vorm van een kettingzaag. Voor welk van dit tuingereedschap je ook kiest – vergeet niet om een paar stevige werkhandschoenen aan te schieten!