Schrikdraad, koord & lint

Houd je dieren graag op je erf, of wil je ze juist uit de tuin houden? Je kunt natuurlijk een gracht graven, of een flink hek plaatsen. Toch kan je zelfs zonder een hekwerk makkelijk allerlei dieren binnen of buiten houden. Maar hoe doe je dat dan? We zullen je niet langer in spanning houden, dat doe je natuurlijk met behulp van schrikdraad. Het draad, koord of lint is beschikbaar voor een verplaatsbare afrastering maar ook om vast te plaatsen op je terrein. Welkoop heeft een ruim aanbod voor iedere soort afrastering van Gallagher en Pulsara.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Schrikdraad kopen

Schrikdraad is er voor allerlei soorten dieren. Stel je voor dat de buren wat avontuurlijke kippen hebben of dat je varkens het gras groener vinden aan de overkant. Dan hou je ze zonder grote hekken, eenvoudig binnen of buiten je erf met behulp van schrikdraad. Wees gerust, het doet de dieren geen pijn, ze schrikken alleen. Dus het zorgt er alleen voor dat ze zelf binnen de afrastering blijven. Je kunt het draad of koord kiezen op basis van een aantal eigenschappen:

  • Het dier
   Grotere dieren zullen wat meer spanning nodig hebben dan de kleinere beestjes. Je hebt daarom een beter geleidende draad nodig. Gebruik je schrikdraad bijvoorbeeld voor paarden, dan zal je ook met een groter perceel te maken hebben dan als je reigers bij je vijver uit de buurt wil houden. Hou dus altijd in gedachten waarvoor je het draad gaat inzetten!


  • Lengte van het koord
   Je moet ook rekening houden met de lengte van je draad. Hoe langer de draad, hoe meer spanningsverlies er optreedt. Vaak zijn de lange koorden hier beter voor gemaakt. Ook zijn de langere koorden vaak beter bestand tegen uitrekken. Daarom is het risico op scheuren lager en gaat het koord dus lang mee.


 • Materiaal
  Als je schrikdraad gaat combineren met een hek, dan is zichtbaarheid misschien niet zo belangrijk. Gaat de draad als enige afrastering dienen? Dan is schriklint een goed idee! Dit materiaal geleidt goed, maar is beter zichtbaar dan bijvoorbeeld schrikkoord. Wil je slakken uit de buurt houden van je planten of gewas? Dan is slakkenband dé oplossing. Deze is ook geschikt om bijvoorbeeld vogels van het dak te weren. 

Schrikdraad op het erf of in de tuin

Een goede afrastering gaat verder dan alleen het juiste koord. Je zult er ook een stroomvoorziening voor nodig hebben die past bij jouw toepassing. Ook de batterijen kun je afstemmen op het type dier, maar bijvoorbeeld ook op de lengte van je draad. De stroomaansturing van het koord wordt eenvoudig geregeld door een schrikdraadapparaat. Ook deze zijn vaak instelbaar van konijn tot paard. Wil je niet voor paal staan, dan heb je ook nog een set afrasteringspalen nodig om je schrikdraad van de grond te houden.

Er komt nogal wat bij kijken als je dieren in (of uit) je tuin wil houden. Een afrastering heb je in alle soorten en maten. Ben je toch wat geschrokken door het schikdraad, dan leggen we je graag wat alternatieven voor op onze pagina over afrastering.