Schrikdraadapparaten

Om schrikdraad van stroom te voorzien, heb je een schrikdraadapparaat nodig. Welke precies, dat hangt af van de lengte van het draad en het soort dier dat binnen de afrastering staat. Zo heb je voor het binnen- of buiten houden van kleine dieren of klein wild minder spanning nodig dan wanneer je een schrikdraadapparaat voor paarden zoekt. Bij Welkoop hebben we verschillende soorten schrikdraadapparaten van de merken Gallagher en Pulsara.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Afrastering met schrikdraad

Een terrein kun je afzetten met een afrastering van draad of gaas, maar ook met schrikdraad. Deze laatste optie is veilig, goedkoop en makkelijk te installeren! Raakt een van je dieren de afrastering, dan komt er een elektrische schok. En na deze eerste schok, vormt de afrastering een psychologische barrière die de dieren zullen mijden.

Schrikdraadapparaat bij Welkoop

Om die elektrische schok tot stand te brengen, kun je een schrikdraadapparaat bij Welkoop kopen. We hebben schrikdraadapparaten die je aansluit op het lichtnet, maar ook mobiele apparaten die werken op accu of een zonnepaneel.

  • Schrikdraadapparaat op accu

Een schrikdraadapparaat op accu is ideaal wanneer je regelmatig de afrastering verplaatst. Deze mobiele schrikdraadapparaten werken op een 9V batterij. Ondanks de werking op accu, kun je er een terrein met afrastering tot wel 6 of 10 kilometer mee afzetten. Zo beschikken de krachtige varianten van het Gallagher schrikdraadapparaat op accu over een energiezuinige stand waardoor de batterij langer meegaat en de afrastering toch sterk genoeg is.

  • Schrikdraadapparaat op zonne-energie

Een apparaat dat een goed en milieuvriendelijk alternatief is op het batterijsysteem is het Gallagher schrikdraadapparaat op zonne-energie. Dit mobiele apparaat is er in vier verschillende varianten: de S10 (afrastering < 1km), S16 (afrastering < 1,5km), S20 (afrastering < 2km) en S40 (afrastering < 5km). De schrikdraadapparaten hebben een zonnepaneel en werken op zon, maar beschikken ook over een oplaadbare accu waardoor ze tot drie weken functioneren zonder zon.

  • Schrikdraadapparaat op lichtnet

Een lichtnetapparaat werkt op elektriciteit; je sluit deze schrikdraadapparaten aan op 230 volt. Voordeel hiervan is dat je er – in vergelijking met de apparaten op zonne-energie en accu – lange afrasteringen mee op stroom kunt zetten, en dat tegen een lagere prijs. Zo is het lichtnetapparaat er voor semi-korte afrasteringen van 8 kilometer, maar ook voor lange afrasteringen tot 25 of 40 kilometer.

Schrikdraadapparaat voor klein en groot

Het verschilt nogal of je op zoek bent naar een schrikdraadapparaat voor paarden, of een apparaat voor kleine dieren zoals konijnen. Onze schrikdraadapparaten kun je daarom filteren op geschiktheid per diersoort; elk apparaat heeft namelijk een andere ladingsenergie, wat wordt uitgedrukt in het Joule-getal. Belangrijk om hier rekening mee te houden. Want een te hoge elektrische impuls is riskant voor kleine dieren. En een te lage elektrische impuls is niet voldoende om waar te nemen voor grote dieren – ze kunnen er zelfs gewend aan raken.

Weten hoe een elektrische afrastering precies werkt en wat je – naast een schrikdraadapparaat – nog meer nodig hebt? Lees ons advies over elektrische afrastering.