Adaptil logo

Adaptil

Wil je jouw puppy laten opgroeien tot een zelfverzekerde, kalme hond? Of jouw angstige hond beter leren omgaan met stresssituaties? Dan kunnen de producten van Adaptil je helpen. Bij Welkoop hebben we van dit merk halsbanden, tabletten, sprays en meer. Ze bevatten een stofje dat je hond helpt te ontspannen en aan te passen. Fijn voor je hond – en fijn voor jou als baasje!

Adaptil stelt jouw hond gerust

Alleen thuisblijven, reizen, harde geluiden zoals de stofzuiger, onweer of vuurwerk – het zijn allemaal situaties die spannend kunnen zijn voor jouw hond of puppy. Gelukkig is er Adaptil, een merk dat je op ingenieuze manier helpt om je trouwe viervoeter zich veilig te laten voelen.

De producten van Adaptil (zoals tabletten, sprays en halsbanden) bevatten een speciale stof: het nagebootste feromoon dat moederhonden uitscheiden in de eerste paar dagen dat ze bevallen zijn, oftewel: het moederferomoon. Dit stofje zorgt ervoor dat de pasgeboren puppy’s – die dan nog blind zijn – zich veilig en comfortabel voelen. En het brengt die sterke band tussen moeder en pups teweeg.

Adaptil

Ondersteunt in spannende situaties en bij training

Wat blijkt uit een flink aantal wetenschappelijke studies? Dat dit stofje ook op volwassen honden nog steeds werkt. Zo kan het dat een Adaptil halsband jouw hond ondersteunt en helpt om minder onzeker te zijn in spannende situaties. Ook blijkt dat het trainen van honden makkelijker wordt als ze in contact zijn met het moederferomoon. Speciaal voor puppy’s is er Adaptil Junior. Het helpt om de verhuizing van de moederhond naar jouw gezin minder ingrijpend en spannend te maken. Ook draagt het bij aan een betere socialisatie van je pup. 

Bij Welkoop hebben we van Adaptil deze producten: 

  • Adaptil halsband
  • Adaptil tabletten
  • Adaptil verdamper
  • Adaptil spray
Adaptil producten

Wanneer welk product van Adaptil gebruiken?

Welke vorm van Adaptil voor jouw hond geschikt is, is afhankelijk van de situatie waarin hij wel wat extra steun kan gebruiken. 

Tabletten
Is je viervoeter vooral bang als jullie naar bijvoorbeeld de dierenarts of trimmer moeten? Dan zijn de snelwerkende Adaptil tabletten een goede keus. Je geeft ze een half uur voor de situatie die stress veroorzaakt. 

Spray
Als jouw hond pilletjes niet zomaar opeet – de ene hond eet alles, de ander is een echte fijnproever –, dan is de Adaptil spray een goede vervanger voor de snelwerkende tabletten.

Halsband
Een Adaptil halsband is een goed idee als je je hond gedurende een wat langere tijd gerust wilt stellen, bijvoorbeeld als je net een nieuwe pup in huis hebt. De band werkt vier weken lang, binnen en buiten. 

Verdamper
Als alleen thuisblijven leidt tot langdurig gehuil of gesloopte meubels, of als je pup je ’s nachts wakker houdt omdat hij geen rust kan vinden, dan is de Adaptil verdamper prettig. De verdamper doe je in het stopcontact, in een ruimte waar je hond het meest aanwezig is. Vervolgens zorgt de Adaptil verdamper voor een constante afgifte van het geruststellende moederferomoon. Het zal je hondje de steun geven die hij nodig heeft – een opluchting voor baasje en hond! De verdamper is geschikt voor ruimtes van 50 tot 70m2. Het is veilig voor mensen en geurloos. 

Bij Welkoop hebben we zowel startsets en navullingen. Eén vulling heeft een werking van dertig dagen. 

Let op: Adaptil is alleen geschikt voor honden.