Advantix

Waar honden niet blij van worden, zijn vlooien. De kleine kriebelbeestjes geven vreselijke jeuk en kunnen ziektes overbrengen. Is je hond langdurig met deze beestjes besmet, dan kan hij of zij zelfs een vlooienallergie ontwikkelen. Om dit alles te voorkomen, kun je bij Welkoop Advantix Spot On voor je hond kopen: vlooiendruppels die eenvoudig en doeltreffend helpen bij het bestrijden van vlooien op onze viervoeters. 

Met Advantix vlooien bestrijden

Honden gezond en vlooienvrij, dat is de missie van Advantix – onderdeel van de Duitse farmaceutische gigant Bayer. Voor het bestrijden van vlooien heeft dit merk vlooiendruppels voor de hond ontwikkeld: Advantix Spot On. Het doodt vlooien, vlooieneitjes en larven binnen één dag en biedt je hond daarna wel 4 weken bescherming. Bijkomend voordeel: Advantix werkt niet alleen tegen vlooien, maar ook tegen teken en bijtende luizen en verjaagt stalvliegen, muggen en zandvliegen. Ideaal, want zo kun je je hond weer zorgeloos buiten laten spelen! 

Het doseren van Advantix bij je hond is makkelijk. Het merk heeft vijf gewichtscategorieën bepaald, van de kleinste schoothondjes tot de stoerste lobbesen. Zo geef je nooit per ongeluk te veel. Welkoop heeft Advantix Spot On voor alle honden: 

  • Voor honden tot 4 kg
  • Voor honden van 4 tot 10 kg
  • Voor honden van 10 tot 25 kg
  • Voor honden van 25 tot 40 kg
  • Voor honden vanaf 40 kg

Hoe werken Advantix vlooiendruppels voor de hond?

De Advantix vlooiendruppels zitten in een handige pipet. Je druppelt de vloeistof op de huid tussen de schouderbladen van je hond. Het middel verspreidt zich daarna makkelijk tussen de haren door.

Bij honden vanaf 10 kg raadt Advantix aan om de druppels te verspreiden; verdeel het pipetje dan van de schouderbladen over de rug tot aan de staartaanzet. Pas wel op met de vlooienpipet als je hond een wondje heeft: je kunt Spot On alleen gebruiken op de onbeschadigde huid. 

Advantix Spot On doodt de kriebelbeestjes zodra ze in contact komen met de behandelde huid. Ze hoeven je hond dus niet eerst te bijten. 

Advantix heeft hun vlooienpipet speciaal voor de hond ontwikkeld. Je kunt deze vlooiendruppels dus niet gebruiken bij katten.

Hiernaast is het middel niet geschikt voor puppy’s jonger dan 7 weken, honden die minder wegen dan 1,5 kilo of honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestandsdelen in Advantix.

Maar mijn hond krabt zich nooit?

Veel baasjes denken dat hun hond geen vlooien heeft als die zich niet opvallend veel krabt. Dat blijkt niet waar te zijn! Je hond kan vlooien hebben zónder dat hij iets laat merken.

Wil je testen of jouw hond misschien last heeft? Met een vlooienkam kun je de kriebelbeesten vinden. Nog makkelijker is zoeken naar vlooienpoepjes in de vacht; dat zijn zwarte korreltjes die rood worden als je ze in water doet. 

Let op: de kans op vlooien bij je hond is groter als je ook een (buiten)kat hebt. Gebruik Advantix echter nooit op katten, het is giftig voor ze!

Om je katten vlooienvrij te houden kun je gebruikmaken van middelen van bijvoorbeeld de merken Beaphar, Seresto of Frontline, die Welkoop ook verkoopt.

Vlooien op je hond? Dan heb je ze ook in huis

De vlooien die op je hond zitten, bestrijd je eenvoudig met Advantix. Maar, dan is het nog niet klaar. Want als je huisdier vlooien heeft, dan zitten ze geheid ook in je huis.

Als je weet dat een enkele vlo wel 50 eitjes per dag kan leggen dan is de rekensom snel gemaakt: tijd om naast de vlooiendruppels ook je huis te ontsmetten. Regelmatig stofzuigen en schoonmaken helpt altijd.

Maar twijfel je eraan of de vlooien wel echt weg zijn? Behandel je huis dan met een omgevingsspray tegen vlooien. Voor hardnekkige vlooien in tapijten is er tapijtspray.