Onkruidbestrijding

Onkruid tussen je planten, groene aanslag op je terras, mos in je gazon. Je bent het liever kwijt dan rijk. Tijd dus voor onkruidbestrijding. Bij Welkoop vind je alles wat je nodig hebt. Van vloeistoffen die je op onkruid, mossen en oppervlakken spuit, tot voegenborstels, elektrische voegenborstels en onkruidbranders. Je kunt deze onkruidbestrijding online bestellen of kopen in je dichtstbijzijnde Welkoop-winkel. Voortaan is jouw tuin vrij van ongewenste plantjes!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Onkruid bestrijden bij Welkoop

Onkruid groeit op allerlei plekken. In je gazon, borders of moestuin. Tussen de tegels van je terras – of zelfs óp je terras, in de vorm van algen. Je kunt deze ongewenste plantjes handmatig verwijderen. Met tuingereedschap zoals een hark, schoffel of onkruidsteker kom je een heel eind. Maar soms vraagt het onkruid – dat lijkt te groeien als kool – om grover geschut. Onkruidbestrijding dus. Bij Welkoop hebben we verschillende manieren om goed en snel onkruid te bestrijden en nog beter: het te voorkomen.

  • Met onkruidverdelgers en mosbestrijding bestrijd en voorkom je onkruid en mossen met een middel. Sommige middelen hebben een 2-in-1-werking en gebruik je tegen onkruid én mos. De middelen zijn er in een vloeibaar concentraat of spray. Een concentraat los je op in water en spuit je met een drukspuit op onkruid en oppervlakken. Een spray is meteen gebruiksklaar. Sommige middelen geven al een zichtbaar resultaat na enkele uren.
  • Onkruidborstels zijn gereedschappen met een lange steel waarmee je handmatig het onkruid tussen de voegen wegkrabt.
  • Onkruidbranders gaan nog een stapje verder om ongewenste plantjes te verwijderen: met deze onkruidbestrijder brand je onkruid tot op de wortel weg.
  • Om groene aanslag tegen te gaan zijn er elektrische borstelsystemen waarmee je oppervlakken kunt reinigen.

Onkruid verwijderen uit voegen

Om handmatig onkruid te verwijderen tussen je stenen en tegels op terras, stoep of oprit, zijn er verschillende tuingereedschappen. Van ons eigen Welkoop-merk hebben we tegelkrabbers en borstels met borstelharen van staaldraad. Omdat niet alle terrastegels even goed tegen de stalen borstelharen kunnen, hebben we ook onkruidborstels met een combinatie van borstelharen van staaldraad en kunststof.

Wil je zonder inspanning het onkruid verwijderen uit de voegen? Kijk dan eens naar een elektrische voegenborstel van Gloria. Je hoeft hun Weedbrush alleen maar over de voegen te sturen – de roterende borstel doet de rest. Er zijn verschillende opzetstukken; ook voor krasgevoelige tegels en stenen zijn er borstels. Naast voegen, ook oppervlakken schoonborstelen? Ga dan voor een Multibrush.

Onkruid verbranden

Een andere manier van onkruidbestrijding, is onkruid verbranden. Hiermee pak je het efficiënt en professioneel aan; met extreme hitte verbrand je het onkruid tot op de wortel. Je hebt er een speciale gasbrander tegen onkruid voor nodig. Zo’n onkruidbrander is eenvoudig in gebruik. En prettig: je ziet snel resultaat. Daarnaast is dit meteen een milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden, je gebruikt geen chemie. Een onkruidbrander werkt op een gasfles. Met één gasfles kun je ongeveer één uur lang met de brander werken.