Vijvers

Het geluid van stromend water, de vissen, kikkers en de waterplanten van een vijver zorgen voor leven in je tuin. Een vijver geeft sfeer, maar heeft wel aandacht nodig. Zonder onderhoud tovert jouw vijver namelijk al snel om in een groene plas. Met slechts een paar minuten per dag kun jij het onderhoud van je vijver al gepiept hebben. Dit is enkel zo makkelijk met de juiste apparatuur en middelen. Welkoop heeft een ruim aanbod in vijveraccessoires en producten. Zo kun jij snel en gemakkelijk aan de slag met het onderhoud van jouw vijver. Bestel de diverse producten online of bezoek één van de vele Welkoop winkels. Bij een besteding vanaf €40,- bezorgen we jouw bestelling geheel gratis tot aan de voordeur.


Bekijk ook Vijverfilters | Vijveronderhoud | Vijverpompen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke vijveraccessoires en producten heb je nodig?

Om niet elke elke keer uren te besteden aan het onderhoud, zijn er verschillende tips en tricks. Zo behoud je de kwaliteit van je vijver én kun je ervan blijven genieten.

  1. Er zullen veel bacteriën in je vijver gaan ophopen. Door het toevoegen van zuurstof- of vijverplanten breek je deze bacteriën af en blijft het water zuiver.
  2. Zorg altijd voor een schone bodem en schoon water. Met een schepnet haal je gemakkelijk bladeren uit de vijver zonder natte schoenen te riskeren. Wil je dat bladeren helemaal niet in het water kunnen komen? Span dan een net over je vijver heen.
  3. Maak gebruik van een waterpomp, zo zorg je voor een goede circulatie van het water. Algenvorming krijgt zo geen schijn van kans. Nog een gratis tip tegen algenvorming? Doe niet teveel vissen in je vijver en geef ze niet teveel eten. Hierdoor wordt het water troebel en vormen er sneller algen.
  4. Behoud helder water door regelmatig het vijverwater te testen. Dit doe je met behulp van een testset die de pH-waarde, GH-waarde en KH-waarde meet. Bij te hoge/lage waardes in je vijver biedt Welkoop verschillende producten, zoals GH-plus, aan om dit snel op te lossen. 
  5. Maak de vijverfilter minimaal één keer per jaar schoon. Voor het optimale behoud van goede bacteriën in je filter is het belangrijk dat je dit met vijverwater doet.
  6. Snoei waterplanten eens in de paar maanden zodat ze onder de oppervlakte van het water blijven. Doe dit gemakkelijk met een vijverschaar.

Vijveraccessoires en producten kopen

Bij Welkoop kun je alles vinden om jouw vijver het gehele jaar door goed te verzorgen. Heb je advies nodig? Onze experts helpen je graag in één van onze vele winkels.