Planten

Planten, geen tuin kan zonder ze. Ze zorgen voor fleurigheid in de borders, bloempotten en plantenbakken. Bij Welkoop kun je daarom het hele jaar door mooie planten kopen. We hebben ze in verschillende soorten: eenjarige planten, vaste planten en fruitplanten. Ons assortiment verandert met de seizoenen mee. Van voorjaarsbloeiers en najaarsbloeiers tot winterharde planten en kerststukjes. Met al deze planten is het het hele jaar door tuinseizoen!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Planten kopen bij Welkoop

Een plant kopen? In onze Welkoop-winkels vind je wekelijks een vernieuwd aanbod. We hebben eenjarige planten, meerjarige planten en fruitplanten. En gaan we weer richting de kerst, dan kun je ook een kerststukje kopen. Ga je zelf een kerststukje maken, dan vind je in onze winkels ook decoratiemateriaal. Denk aan platmos dat heel geschikt is om een kerstukje af te maken, maar ook prachtig staat als frisgroene afdeklaag op aarde in bloempotten. We hebben dus tijdens het hele tuinseizoen een wisselend aanbod om uit te kiezen. Ben je in het bijzonder op zoek naar kleur voor je tuin of terras? Bij Welkoop kun je ook de mooie planten kopen van Festival Colours. Dit is fleurig perkgoed: in elke pot zitten minimaal drie kleuren of soorten bij elkaar.

  • Eenjarige planten

Wil je vlinders en bijen trekken? Genieten van bloemenpracht? Eenjarige planten zijn de ideale bloeiers. Deze planten bloeien tijdens hun levensduur één keer – zoals hun naam al doet vermoeden. Na hun bloei sterven ze af. Sommige eenjarigen kunnen slecht tegen nachtvorst, daarom poot je ze het beste pas na half mei, als de kans op nachtvorst min of meer geweken is. Heb je eenjarige planten gepoot en komt er toch nog vorst, dan kun je je planten een nachtje binnen zetten of afdekken met vriesfolie.

  • Vaste planten

Waar eenjarige planten na hun bloei sterven, komen vaste planten het jaar erop weer terug – en wel rijker en mooier. Zo’n plant poot je dus één keer, en je hebt er jaren plezier van. Je hebt bloeiende soorten en wintergroene soorten. De bloeiers lijken in de winter af te sterven, maar niets is minder waar; in de grond blijven de wortels intact en daardoor lopen de plantjes in het voorjaar weer uit.

  • Fruitplanten

Een pruimenboom in je patio, een schutting vol druiven of aardbeien, kersen in een pot. Je kunt je tuin prima verrijken met een paar fruitplanten. Veel ruimte heb je niet eens per se nodig; sommige fruitplanten doen het prima in een pot. Dat staat niet alleen mooi – maar je plukt er ook de vruchten van! Zo kun je bij Welkoop aardbeien planten kopen. Met genoeg zon en water, kun je binnen de kortste keren sappige aardbeien oogsten en opeten – rechtstreeks uit eigen tuin.

Grond voor je planten

Planten die in een pot zijn gekweekt, kun je het hele jaar door planten én verplanten. De regel is: als het maar niet vriest of heel nat is. Hoe ga je te werk tijdens het planten? Lees onze stappenplannen en ons advies over planten en verplanten.

Natuurlijk vind je bij Welkoop ook de juiste grond om je planten in te poten. In onze winkels en online koop je onder meer potgrond voor eenjarige bloeiers, meerjarige planten en kamerplanten. Voor fruitplanten kun je speciale moestuingrond gebruiken. Ga je je planten in een grote bloempot of plantenbak zetten? Met perliet of hydrokorrels verbeter je de waterhuishouding in de pot.