Brandstoffen & haardhout

De haard aan. Het staat niet alleen gezellig – er gaat ook niets boven de weldadige warmte van echte vlammen. Maar voordat het tijd is om te genieten, moet je brandstof voor je haard of kachel in huis hebben. Bij Welkoop hebben we voor de meeste haarden en kachels de juiste brandstof. Zo kun je haardbriketten en gedroogd haardhout kopen voor je open haard, houtpellets voor je pelletkachel, brandgel voor je gelhaard en schone kachelbrandstof voor je petroleumkachel. En om het hout in je open haard of kachel goed brandend te krijgen, hebben we aanmaakkrullen, -blokjes en -houtjes. Stoken maar!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Brandstoffen

Vuurpotten, pelletkachels, petroleumkachels, gelhaarden, houtkachels. Met zoveel verschillende kachels is het niet verwonderlijk dat er ook zoveel soorten brandstoffen zijn. Bij Welkoop hebben we ze allemaal. Koop de brandstof voor jouw haard of kachel online of in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt. Sommige brandstoffen kunnen we niet verzenden via de post; die leggen we na de bestelling graag voor je klaar om af te halen.

  • Om gelhaarden en vuurpotten te laten branden, hebben we brandgel. De brandgel van Farmlight is een bio-ethanol. Je kunt deze brandstof kopen in een fles van 1 liter of jerrycan van 5 liter.
  • Voor in de pelletkachel zijn er houtpellets in bruin en wit. De bruine pellets zijn gemaakt van hard- en loofhout en branden heter en minder fel. De witte pellets bestaan voor 100% uit naaldhout en hebben een zeer schone verbranding.
  • Voor kachels die op petroleum branden, hebben we kachelbrandstof. Dit is schone petroleum van hoge kwaliteit.
  • Voor in de onkruidbrander hebben we navulling cartridges. Dit gas bestaat uit butaan en propaan. Een onkruidbrander werkt op één gasfles gemiddeld één uur lang.
  • Voor olie- en petroleumlampen hebben we bij Welkoop blanke lampenolie.
  • Om de open haard of een kachel aan te maken, koop je bij Welkoop gedroogd haardhout en briketten.

Brandstof voor de haard

Gedroogd hout voor je kachel of haard dat je bij Welkoop kunt kopen, komt uit Nederlandse duurzaam beheerde bossen. Dit natuurlijk gedroogd haardhout van Welkoop bestaat uit een mix van eiken-, essen- en beukenhout. Maar in plaats van gedroogd hout in de open haard, zijn er ook de haardbriketten. Een houtbriket is samengeperst hout en heeft een hoge dichtheid – veel hoger dan normaal haardhout. Deze haard briketten branden hierdoor langer en gloeien langer na. Naast houtbriketten, heb je ook bruinkoolbriketten. Deze zijn niet gemaakt van hout, maar van fossiele brandstof uit mijnen. Dit brandstof voor je haard of kachel geeft mooie vlammen en brandt lang: de gloed houdt acht tot twaalf uur aan. Je kunt de haard briketten als hoofdbrandstof gebruiken, maar ook gemengd met haardhout.

Met een open haard heb je meer nodig dan alleen gedroogd hout. Je moet het haardvuur ook aan krijgen – en houden! Dit doe je snel met reukloze, bruine aanmaakblokjes of witte aanmaakblokjes met petroleum. Ook kun je kiezen voor aanmaakkrullen – een milieuvriendelijk alternatief voor aanmaakblokjes. De houtwol aanmaakkrullen van ons eigen Welkoop-merk zijn verrijkt met plantaardige olie. Ze hebben een brandduur tussen acht en tien minuten. Om de vlammen echt op gang te krijgen, gebruik je ook aanmaakhoutjes. Deze gedroogde houtjes branden makkelijk en helpen het haardvuur dus snel aan te steken. 

Na al dat stoken, moet de schoorsteen ook weer een veegbeurt krijgen. Met een blok schoorsteenreiniger je dit eenvoudig; dit blok heeft een reinigende werking. Binnen acht tot veertien dagen is je schoorsteen gereinigd.