Kruiwagens & steekwagens

Je tuin aan het verbouwen? Iets zwaars versjouwen? Dan komen kruiwagens en steekwagens goed van pas. Een kruiwagen is onmisbaar bij het verplaatsen van zand, grind, hooi, bladeren, planten en allerlei andere dingen. Een steekwagen maakt het verplaatsen van zware ladingen, zoals stapels dozen, een stuk minder zwaar. Bij Welkoop kun je een geschikte kruiwagen of steekwagen kopen voor jouw werkzaamheden. Of je nu een manusje-van-alles zoekt voor in je tuin of op de boerderij, een flinke kruier voor in de paardenstallen of een onverwoestbare voor op de werkvloer. Kruien maar!

Kruiwagens | Steekwagens | Onderdelen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kruiwagens en steekwagens

Bladeren opruimen, de tuin verbouwen, de stal uitmesten, zand, grind of stenen verplaatsen, een struik of boompje verpoten. Een kruiwagen maakt zichzelf al snel onmisbaar in de tuin en om huis. En ook een steekwagen bewijst zijn dienst, als je veel tilwerk staat te wachten. Of dat nu de dozen tijdens een verhuizing zijn of iets anders – je rug zal je dankbaar zijn als je besluit een steekkarretje te kopen om het gewicht te dragen.

Bij Welkoop hebben we van het merk Altrad Fort kruiwagens en steekwagens. Dit merk produceert kruiwagens en steekwagens voor doe-het-zelvers en vakmensen.

Kruiwagen kopen

Bij Welkoop heb je de keuze uit veel verschillende kruiwagens. Ga voor een wendbare kruiwagen met een klein wiel of groot wiel, of ga voor stabiliteit met twee wielen. Natuurlijk kun je met zo’n tweewieler weer niet over een smalle plank rijden. Het is dus afwegen welke kruiwagen het beste werkt voor jouw klus.

Ook qua inhoud verschillen de Altrad Fort kruiwagens. Rondom je huis is een compacte kruiwagen van 90 liter al snel prima. Maar met een grotere tuin, op een boerderij of een manege is een kruiwagen met een nog grotere inhoud wenselijk. Bijvoorbeeld één van 160 of 200 liter. Of zelfs 350 of 500 liter. Zo kun je flink doorscheppen met mest, hooi of voer – zonder alsmaar heen en weer te moeten lopen. 

Tijdens het kruien de show stelen? De Fort TKA-100 is er in allerlei kleuren. Wat dacht je van een blauwe, roze, gele, of paarse kruiwagen? Hoewel de kleurtjes misschien anders doen vermoeden, zijn deze kruiwagens met een draagvermogen van 150 kg echte krachtpatsers. Nog meer gewicht dragen? Ga dan voor een kruiwagen die volledig is gelast. De Fort 116-90 kan een gewicht van 250 kg dragen. Dit maximale draagvermogen is leuk en aardig – je moet de kruiwagen natuurlijk wel zélf kruien. Of toch niet? Met een elektrische kruiwagen krui je met nauwelijks lichamelijke inspanning; je bestuurt ze met een joystick.

Kruiwagen onderdelen

Heeft jouw kruiwagen al wat meters gemaakt en is het kruiwagenwiel aan vervanging toe? Of de handvaten van je steekwagen? Je vindt bij Welkoop voor kruiwagens en steekwagens alle onderdelen die je nodig hebt om je huidige wagen weer op rolletjes te laten lopen. Zo hebben we voor de steekwagen en kruiwagen wielen, binnen- en buitenbanden, handvaten en montagesets.