Bodemverbeteraars

Een tekort aan voedingsstoffen in de grond van je tuin? Gebruik een bodemverbeteraar van Welkoop of bijvoorbeeld Pokon. Zoals vermiculiet of perliet. Deze bodemverbeteraars verbeteren de bodemstructuur. Wil je de bodem vruchtbaar maken? Dan zijn gedroogde mestkorrels ideaal. Ze bevatten veel voedingsstoffen. Je gebruikt onze koemest of kippenmest op je gazon en in je siertuin en moestuin. Zo krijgen je grassen en planten alles wat ze nodig hebben om sterk en groen te blijven.

Bekijk ook: Potgrond & tuinaarde | Moestuingrond | Bodemdekkers

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Bodemverbeteraars kopen bij Welkoop

De bodem is waar het allemaal begint, in je tuin. Is de aarde rijk en luchtig, dan groeien en bloeien je planten en grassen beter. En planten die floreren – zijn sterker en worden minder snel ziek. Om tuinaarde vruchtbaar te maken of de bestaande bodem te verbeteren, kun je compost of een bodemverbeteraar gebruiken.

Bodemverbeteraars zijn er in verschillende soorten. Zo hebben we bij Welkoop gedroogde mestkorrels voor je tuin. Deze bevatten nog meer voedingsstoffen dan compost. Ze zijn dan ook een prima grondverbeteraar voor je moestuin en siertuin. En ook heb je de natuurlijke materialen vermiculiet en perliet, met weer andere eigenschappen waardoor ze de bodem verbeteren.

  • Vermiculiet

Vermiculiet is een gesteente dat in de natuur voorkomt. Onder hoge temperaturen wordt het gepoft. Resultaat is een heel licht materiaal dat goed water en voeding vasthoudt. Hierdoor is vermiculiet een ideale zaaibodem. Perfect voor als je gaat kweken.

  • Perliet

Ook perliet is honderd procent natuurlijk; het is een vulkanisch gesteente. Gemengd door (pot)grond maakt deze bodemverbeteraar de bodem vooral luchtiger. Ook zorgt deze bodemverbeteraar voor een goede drainage. Ideaal dus voor je bloembakken buiten, die van tijd tot tijd te maken krijgen met regenwater.

  • Mest

Dierlijke mest is een structuurverbeteraar met voedingsstoffen én een hoog gehalte organische stof. De voedingsstoffen worden langzaam aan de bodem afgegeven. Bij Welkoop kun je mestkorrels voor je tuin kopen in zakken van 10 liter, 20 liter, 25 liter en 50 liter. Je gebruikt onze koemest en kippenmest voor je moestuin, siertuin en gazon; beide soorten zijn een basisbemesting voor je tuin. Kippenmest lost, in vergelijking met koemest, wat sneller op en werkt dus wat korter. Wel bevat het weer wat meer voeding dan koemest. Voor welke je ook gaat – de gedroogde mestkorrels zijn makkelijk in gebruik. Deze mest in korrels strooi je namelijk uit, hark je eventueel goed door de grond en voorzie je daarna van flink wat water. Doe je dit in het voorjaar, dan geeft de mest je planten een goede start van het jaar. Gebruik je de koemest of kippenmest op je gazon, strooi het dan vaker: twee of drie keer per jaar. Door je gazon te bemesten maak je het gras groen en gezond. Om de korrels gelijkmatig uit te strooien kun je een strooiwagen gebruiken.

Tip! Weet je niet goed welke bodemverbeteraar je moet kopen? Welke het beste is voor jouw tuin? In onze Welkoop-winkels kun je een gratis grondtest laten doen. Zo krijg je een advies over het verbeteren van de grond in je tuin en weet je dus precies welke bodemverbeteraars geschikt zijn.