Graskantstekers

Een gazon ziet er pas echt tiptop uit als de randen mooi strak zijn. Met een graskantsteker maak je korte metten met gras dat over paden en terrastegels woekert of de borders in groeit. Bij Welkoop hebben we graskantstekers van ons eigen merk en van WOLF-Garten. Hiermee maak je de randen weer recht en netjes. Onderhoud je de gazonranden van tijd tot tijd, dan ziet niet alleen je gazon er verzorgd uit – maar je hele tuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Graskantstekers voor in de tuin

Een graskantsteker is tuingereedschap met een recht blad in de vorm van een halve maan. Het is speciaal ontworpen om de grasranden strak af te steken. Anders dan met een schop of spade, krijg je met een graskantenafsteker een strak resultaat. De graskantstekers werken wel hetzelfde als een spade; je zet de grasafsteker recht op de graskant en duwt hem stevig met een voet de grond in. Zo laat je de kantensteker door het gras snijden. Elke nieuwe snede laat je voor een derde deel overlappen met de vorige. Zo maak je een rechte grasrand. Hierna kun je het teveel aan gras eenvoudig uitsteken en met een schoffel of hark weghalen.

Doe je deze tuinklus bijvoorbeeld één of twee keer per jaar – als een soort snoeibeurt voor je gazon, dan houd je het gras in toom en zorg je dat je tuin er altijd netjes bijligt. En wil je echt recht werken, span dan een touwtje van de ene kant van het gazon naar de andere. Hierna steek je het gras eenvoudig langs het gespannen touw af.

Kantensteker bij Welkoop

Bij Welkoop kun je kantenstekers kopen van WOLF-Garten en onze eigen merken Welkoop en Welkoop Select. Ze hebben allemaal een handvat, en opstapjes aan beide zijdes van de steel waar je een voet op kunt zetten. Zo kun je goed kracht zetten tijdens het steken. Waar de graskantstekers van elkaar in verschillen, is de steel. Zo heeft de kantensteker van Welkoop een houten steel en blad van verzinkt staal, en is de kantensteker van Welkoop Select – ons huismerk met hoogwaardige producten – helemaal gemaakt van gesmeed staal. Wil je het gemak van één steel die je gebruikt in combinatie met verschillende soorten tuingereedschap? Dan is de WOLF-Garten kantensteker handig. Deze graskantsteker is gemaakt van extra gehard staal en klik je op het Multi-star® systeemgereedschap. Naast deze kantenafsteker, heeft WOLF-Garten ook een kantensnijder die je aan de steel kunt klikken en waarmee je rollend de graskanten kunt afsnijden.