Sierhoendervoer

Onder sierhoenders vallen veel verschillende rassen, zoals: fazanten, kwartels, patrijzen, parelhoenders, pauwen, kalkoenen, krielkippen en oude landhoenderrassen. De snavel en de poten van sierhoenders zijn erg belangrijk, je let hierbij op de glans van het verenpak. Een manier om deze glans te stimuleren is door de juiste voeding aan te bieden. Maar waar begin je? Er is erg veel aanbod voor kwartel voer, kalkoenvoer en andere soorten sierhoendervoer. Om de juiste keuze te maken bij het kopen van sierhoendervoer, nemen we je mee in de opties. 


Bekijk ook Kippenvoer | Kuikenvoer | Watervogelvoer

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kwartels voer

Kwartels zijn erg sociaal en wil je daarom het liefst ook samen met minstens twee andere kwartels laten leven. Ze zijn erg levendig en dat wil je natuurlijk zo houden, dus daar is ook het juiste voer voor nodig. Kwartels voeding is anders dan kippenvoeding, omdat kwartels minder eieren leggen. Mocht je kwartelvoer kopen dan kun je letten op de variatie aan grondstoffen die verwerkt zitten in het voer voor kwartels. Bij Welkoop vind je sierhoenderkorrels, die alle belangrijke voedingsstoffen voor jouw kwartel bevatten. 

Kalkoenvoer

Kalkoenen houd je vaak buiten op een afgerasterd stukje grond. Buiten dat kalkoenen veel water nodig hebben, hebben ze net als kippen maagkiezels nodig die ervoor zorgen dat de gezondheid op peil is en blijft. Een sierhoenderkorrel is erg goed kalkoenvoer, van homogeen samengestelde korrels die in de juiste verhouding de voedingsstoffen aan jouw kalkoen geven. Het sierhoendervoer in de vorm van korrels is perfect voor jouw kalkoen vanaf een leeftijd tussen 14 tot 16 weken oud. 

Sierhoender voer

In het algemeen is sierhoendervoer het best aan te bieden in de vorm van korrels. Het enige wat je goed in de gaten moet houden is de leeftijd van jouw sierhoender. Sierhoendervoer in de vorm van opgroeikorrels kun je aanbieden vanaf de 2e levensdag tot aan 14 tot 16 weken. Nadat jouw sierhoender de 16 weken heeft bereikt kun je het best kiezen voor de normale sierhoenderkorrels. Een tip van Welkoop: geef jouw sierhoender aanvullend op de korrels ook kippengrit.

Wil je nog meer weten over kwartelsvoer, kalkoenvoer of sierhoendervoer, of juist de gezondheid van jouw sierhoender in het algemeen? Bekijk alles over de gezondheid van je kippen of bespreek al jouw vragen met een adviseur in één van onze vele winkels. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop weet wat te doen!