Paardrij chaps

Paardrij chaps zijn losse elementen die je kunt toevoegen aan je jodphurs. Het zijn schachten van een paardrijlaars die je gemakkelijk aan en uit kan doen. Ga voor paardrij caps als je graag flexibiliteit en bewegingsvrijheid wil tijdens een staldag. In combinatie met de jodphurs geven ze je meer stevigheid om de gehele dag rondom de stal activiteiten uit te voeren. Benieuwd welke paardrij chaps wij aanbieden? Bezoek een van de vele Welkoop winkels. Onze medewerkers voorzien je graag van advies. Als je liever online shopt, ben je welkom in de webshop. Jouw favoriete product bezorgen we bij je thuis en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom je zou kiezen voor rij chaps

Paardrijlaarzen bieden onvoldoende comfort voor een hele dag in en rondom de stal. Door de vorm van de paardrijlaarzen kan je de enkel niet vrij bewegen en het materiaal is zeer stijf. Jodphurs zijn daarvoor een fijne uitkomst voor alle activiteiten die je onderneemt op stal. Daarbij kan het fijn zijn om paardrij chaps te dragen tijdens het paardrijden, omdat Jodphurs op zichzelf onvoldoende grip bieden. De paardrij chaps bieden flexibiliteit omdat je ze gemakkelijk aan en uit kan trekken. De enkel blijft vrij wat meer bewegingsvrijheid biedt. Doordat de chaps van (kunst)leder zijn gemaakt geven ze meer grip tijdens het rijden dan alleen een paardrijbroek. 

Het opmeten van de juiste maat paardrij chaps

Paardrij chaps zijn net als paardrijlaarzen zeer smal. Hoe smal en rekbaar ze zijn hangt af  van het materiaal waarvan ze zijn geproduceerd. Je kunt kiezen uit (kunst)leder, nylon of rubber. Ieder materiaal rekt op een andere manier mee. Lederen chaps loop je in, en vormen zich naar jouw onderbeen. Nylon zal na verloop van tijd meerekken en zo de juiste pasvorm bieden. Om erachter te komen welke maat voor jou het beste is, kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Voer de meeting uit in de middag of de avond. Op deze momenten van de dag zijn je onderbenen het grootst door de warmte van je lichaam. 
  2. Draag een rijbroek en rijsokken om de werkelijke omvang van je onderbeen vast te stellen. De twee kledingstukken zijn beide van zeer dik materiaal waardoor dit invloed heeft op de maat. 
  3. Meet de hoogte en de breedte van je kuit als je rechtop staat.
  4. Bekijk welke maat hoort bij het aantal centimeters dat je hebt opgemeten. 
  5. Pas de paardrij chaps en zorg dat je broek niet plooit. Als de broek plooit onder de chaps kan dat irritatie veroorzaken. Zorg dat je een vingerdikte ruimte hebt tussen je knie en de bovenkant van de chaps. 

Ben je benieuwd welke paardrij chaps jou het beste zouden staan? Breng een bezoek aan de winkel of de webshop. Gaat jouw voorkeur uit naar een andere soort paardrijschoen? Op de webshop vind je diverse paardrijschoenen die eventueel beter bij jouw wensen passen. Op de pagina voor paardrijschoenen vind je het overzicht van onder meer paardrijlaarzen, paardrij chaps en jodhpurs.