Beregeningspompen

Met een beregeningspomp kan je water verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het oppompen van regenwater of slootwater zodat je de tuin kunt sproeien. Een besproeiingspomp bespaart je flink wat kosten op de watermeter. Misschien wil je wel een kelder leegpompen, of een zwembad. Een dompelpomp of vuilwaterpomp kan je in die gevallen goed helpen. Een pomp heeft alleen een stroomvoorziening nodig, de rest gaat vanzelf. Van honderden liters tot kleine plasjes, wij hebben de beste Gardena pomp voor je in huis.

Bekijk ook: Automatische bewatering | Tuinsproeiers | Tuinslangen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Beregeningspomp kopen

Water opvangen in een regenton is een goed en duurzaam idee. De regenton kan tot wel 2000 liter water per jaar besparen. Dat is dus al een goede investering! Maar hoe gebruik je dat opgevangen water efficiënt? En als je een kelder of ruimte hebt die regelmatig onder water loopt, zoals de kajuit van een boot, hoe pomp je die dan leeg? Bij Welkoop hebben we een aantal soorten pompen voor je. We leggen graag uit hoe ze werken en waar je ze voor kunt gebruiken. Maar wat is dan de beste beregeningspomp?

  • Dompelpomp
    Water wegpompen, letterlijk tot op de millimeter. Dat kan je doen met een dompelpomp. Deze pomp zet (of ‘dompel’) je in een ruimte die je droog wil hebben. De dompelpomp kan met verschillende soorten slangen werken en schakelt vanzelf in met behulp van een vlotter. Zodra de pomp zelf nattigheid voelt, dan gaat de motor aan. Zo heb je in elk geval geen water overlast meer.

  • Besproeiingspomp
    De besproeiingspomp haalt water uit een reservoir. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regenton, een vijver of een sloot. Deze robuuste pomp bevat 2 aansluitingen. De eerste slang sluit je aan op een watervoorraad, of hang je in een sloot of vijver. De tweede gebruik je om mee te sproeien. Je kunt zo’n besproeiingspomp dus aansluiten op je regenton, en aan de andere kant ook op je tuinslang. Zorg wel dat het water niet te vuil is. We raden het aan om een filter aan te sluiten zodat de pomp niet te grote vuildeeltjes hoeft te verwerken.

  • Vuilwaterpomp
    De vuilwaterpomp is niet zo kieskeurig als het op water aankomt. Vuil water uit je vijver, uit een bouwput of boot. Deze pomp raakt niet zomaar verstopt. Deze pomp kan je nadat je klaar bent uit elkaar halen en uitspuiten. Zelfs zand en modder kan de pomp aan.

Een beregeningspomp gebruiken
Of je nu wateroverlast hebt, of gewoon de tuin wil sproeien. De beregeningspomp kan je helpen. Wist je dat we bij Welkoop ook van alles weten over het sproeien van je tuin? Daar vind je bijvoorbeeld passende tuinslangen en koppelstukken. Als je nog meer werk wil verzetten in je tuin, dan kunnen we je daar ook mee helpen. Op onze pagina over werken in de tuin kan je alles vinden van een tuinmachine tot vloermatten.