Siertuinmest

Een siertuin hoort mooi te zijn. Maar de bloemen en planten in je borders en je hagen zijn dat niet altijd uit zichzelf. Met speciale meststoffen maak je ze op hun mooist. Siertuinmest is er in de vorm van mest, tabletten, korrels of vloeistof. Elke meststof voor de siertuin heeft zijn eigen werking. Zo is er speciale mest voor hagen, rozen, olijfboompjes, azalea’s, rododendrons en hortensia’s. Geef je siertuin de juiste verzorging en houd je planten groen en sterk.

Bekijk ook: Buxusmest | Haagmest | Hortensiamest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Siertuin bemesten

Je siertuin zie je graag in topconditie. Met uitbundig bloeiende bloemen, rijke kleuren en veel blad. Je bereikt het door je siertuin te bemesten. Met siertuinmest geeft je de juiste verzorging en houd je je sierplanten mooi en sterk. Bij Welkoop vind je siertuinmest van ons eigen Welkoop-merk en van merken zoals ECOstyle, DCM en Pokon. Kies voor universele mest voor de hele siertuin of siertuinmest voor specifieke sierplanten.

Siertuinmest voor de hele siertuin

Wil je het gemak van siertuinmest die je in de hele tuin kunt gebruiken? Ga dan voor universele tuinmest. Zo heeft DCM organische meststof voor de siertuin die je ook gebruikt in je moestuin of op het gazon. De verpakkingen zijn er in klein en groot. Zo heeft DCM deze siertuinmest ook in 20 kg, waarmee je een oppervlak van 200m² kunt bemesten. Ook kun je organische tuinmest voor de hele siertuin kopen van ECOstyle en Welkoop. Of ga voor Sierplantenmest van Welkoop. Deze meststof bevat een hoog gehalte magnesium en zwavel en vult deze tekorten bij de plant dus aan. Magnesium maakt de planten donkergroen en zwavel laat ze goed groeien.

Siertuinmest voor specifieke planten

  • Hagen

Een volle en gezonde haag, taxus of conifeer? Daar helpt meststof voor hagen je bij. Zowel ECOstyle als DCM hebben siertuinmest voor haagplanten.

  • Buxus

De taxus en de buxus lijken wel op elkaar, maar het zijn toch heel verschillende planten. En dus is er ook speciale meststof voor de buxus die in volle grond of potten staat. De meststof van DCM maakt van jouw buxus een compacte, frisgroene struik.

  • Rozen

Naast voldoende water en een snoeibeurt op z’n tijd, hebben de rozen in je siertuin voeding nodig om gezond te blijven en mooie bloemen te krijgen. Met rozenmest geef je de rozen precies de juiste bemesting.

  • Rhodo, hortensia, azalea

Rododendrons, hortensia’s en azalea’s doen het goed in een bodem die wat zuurder is. Siertuinmest voor deze planten maakt de bodem licht zuur en geeft ze een rijke bodem waarin ze goed gedijen. De hortensiamest van Pokon, Hortensia Blauwmaker, geeft verkleurde hortensia’s zelfs hun blauwe kleur terug.

  • Mediterrane planten

Sieren er in jouw tuin olijven, vijgen, citrus, laurier, datura of palmen? DCM Siertuinmest voor mediterrane planten maakt ze sterk en gezond.

  • Vaste planten

Voor groene, vaste planten koop je bij Welkoop de biologische meststof van Solabiol. Deze langdurige voeding maakt je planten groener en geeft ze tot dertig procent meer blad.

  • Planten in potten

Planten in potten hebben maar een klein beetje aarde, wat ze voeding geeft voor zes weken. Een goed idee dus om de planten op je terras of balkon te voeden. Maar doe dit wel met andere bemesting dat de planten in je siertuin: in potgrond gaat de afbraak van werkzame stoffen door bacteriën een stuk langzamer. Kijk bijvoorbeeld naar Pokon Langwerkende Voedingskorrels.