Moestuingrond

Ga je planten kweken in potten en bakken? Een moestuin aanleggen of wil je de moestuinbodem verbeteren? Dan heb je vruchtbare grond nodig: moestuinaarde. Dit is hoogwaardige potgrond voor de moestuin. Moestuingrond heeft een ideale samenstelling om je kruiden, fruit- en moestuinplanten in te laten groeien. Je gebruikt het om rechtstreeks in te planten, als bodemverbeteraar of geeft er een nieuw aangelegde moestuin een goede start mee. Bij Welkoop kun je biologische moestuingrond kopen van Pokon en ons eigen Welkoop-merk.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Moestuinaarde voor je moestuinplanten

Voor je moestuin wil je aarde waar moestuinplanten, fruitplanten en kruiden graag in groeien. Moestuinaarde, of moestuingrond, is dan heel geschikt. Deze kwaliteitsgrond is volledig natuurlijk en meestal ook biologisch. Het bestaat uit een mengsel van turfstrooisel, tuinturf, compost, kalk en plantenvoeding. Ook kan er gemalen houtvezel in de moestuinaarde zitten, om de bodem luchtiger te maken en het bodemleven te verrijken. Deze samenstelling maakt de aarde heel uitgebalanceerd en de perfecte bodem voor je moestuinplanten. Water en voedingsstoffen worden met moestuinaarde beter vastgehouden en daardoor kunnen planten zich optimaal ontwikkelen.

Hoe gebruik je moestuingrond?

Hoewel potgrond er bekend om staat om te gebruiken in bloempotten en plantenbakken – gebruik je natuurlijke moestuingrond op nog meer manieren: als bodemverbeteraar, bij moestuinaanleg en bij inplanten.

  • Bij bodemverbetering van een moestuin: strooi in je moestuin de grond uit, waarna je het licht gaat inharken of omspitten met een spade.
  • Bij aanleg van een nieuwe moestuin: je mengt de bovenlaag van de natuurlijke aarde in je moestuin met een laag moestuinaarde.
  • Inplanten: bij deze methode plant je rechtstreeks in de moestuingrond. Ga je bijvoorbeeld struiken planten, dan graaf je een gat, meng je de moestuingrond met de aanwezige aarde en strooit dit tijdens het planten weer in het plantgat.
  • In potten: in dichte potten gebruik je de moestuinaarde met onderin een laag hydrokorrels of gemengd met de bodemverbeteraar vermiculiet, om de waterhuishouding te verbeteren. Ook kun je de speciale Pokon moestuingrond met vermiculiet Deze mix voor moestuinbakken gaat meerdere jaren mee.

Moestuingrond kopen bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we van Welkoop en Pokon voor je moestuin biologische grond. Deze moestuingrond in 40 liter zakken is goed voor 100 dagen voeding en geeft een luchtige, rulle grond. Je kunt de moestuingrond online bestellen of kopen in een van onze Welkoop-winkels. Voor professionele tuinders is de moestuingrond van Welkoop er ook op pallets.