Grasscharen

Lange grassprieten langs de gazonranden? Met een graskantenschaar trim je die plukken gras zo weg. En geef je je gazon weer een strak aangezicht. Bij Welkoop vind je grasscharen van merken zoals WOLF-Garten en Fiskars. Ga voor een handgrasschaar die je met één hand bedient of, als je wilt trimmen zonder te bukken, voor een grasschaar op steel. Dankzij de draaibare koppen verander je de stand van de messen, en knip je moeiteloos langs alle lastige kanten en hoeken van je gazon.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Gazonranden trimmen met grasscharen

Heb je je gazon netjes gemaaid, dan is er altijd wat gras dat de grasmaaier heeft gemist: langs de randen van je gazon. Wil je je gazon echt netjes hebben, dan zul je dus nog met een grasschaar, of gazonschaar, aan de slag moeten. Zo’n schaar voor de graskanten maakt het makkelijk om het laatste beetje lange gras weg te knippen. Bijvoorbeeld die sprieten langs een muurtje, border of in een hoek – waar je grasmaaier niet zo dicht langsheen kan maaien. Of die lange plukken die over de terrastegels hangen. Grasscharen zijn dus het ideale tuingereedschap om je gazon tot in de puntjes te trimmen.

Grasschaar kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je een grasschaar kopen van onder meer WOLF-Garten en Fiskars. De grasscharen zijn er in twee soorten: de handgrasschaar en de grasschaar met steel. Wat de beste grasschaar is, hangt af van onder meer je budget, de grootte van je gazon en je eigen wensen. Heb je op verschillende plekken in het gazon gras te knippen, dan zijn de grasscharen met een draaibare kop heel geschikt. Hiermee knip je niet alleen horizontaal, maar ook verticaal: bijvoorbeeld tussen het gazon en de terrastegels door. Zo knip je heel makkelijk het lange gras weg dat over je terras hangt.

  • Handgrasschaar

Een handgrasschaar is handzaam gereedschap dat je met één hand bedient. Om nog makkelijker in moeilijke hoeken te komen, heeft WOLF-Garten hun grasschaar voorzien van 180 graden draaibare messen. Wil je met extra comfort knippen, dan is de Comfort Grasschaar van WOLF-Garten ideaal tuingereedschap; de messen hebben een antikleeflaag en de onderste handgreep is gesloten. Met deze kantenschaar kan je hand niet over de grond schuren en het gras blijft minder aan de messen kleven, waardoor je tot dertig procent kracht bespaart bij het knippen.

  • Grasschaar op steel

Heb je een groot gazon en ga je dus meters maken met je kantenschaar, dan is een grasschaar op steel heel welkom. Trouwens ook als je niet zo’n groot gazon hebt, maar niet steeds wilt bukken en kruipen, werkt een grasschaar op steel heel handig. De bediening van de messen gaat door de steel heen, dus je kunt tijdens het knippen van het gras gewoon blijven staan. De graskantenschaar van Fiskars heeft ook de extra handigheid dat de messen kunnen draaien: 360 graden zelfs. Je kunt dus onder elke hoek knippen. Naast de graskanten, pak je ook eenvoudig kleine hagen mee!