Harken

Blad, snoeiafval, gras of los onkruid in de tuin? Dan heb je een hark nodig om alles bij elkaar te harken. Maar, de ene hark is de andere niet: voor het bij elkaar harken van gras of blad, het aanharken van een perkje, of het prepareren van grond voor het inzaaien – je hebt er een andere hark voor nodig. Bij Welkoop verkopen we dan ook harken voor elke tuinklus. Zo hebben we onder andere de klassieke tuinhark, een bladhark, grashark of hooihark van ons eigen Welkoop-merk.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Soorten harken bij Welkoop

Harken verschillen van elkaar in de lengte van de steel en de breedte van het werkblad. Hoe breder het werkblad of hoe meer tanden, hoe meer je bij elkaar harkt met één beweging. En nog belangrijker: harken verschillen ook in het sóórt tanden. Het zijn dan ook vooral de tanden die bepalen voor welke tuinklus een hark precies geschikt is.

Het gazon harken

  • Verticuteerhark. Mos, onkruid, dode grassen en plantenresten verwijder je machinaal uit het gazon met een verticuteermachine, maar het kan ook met de hand. De verticuteerhark van Welkoop is hier speciaal geschikt voor. Deze hark heeft twee rijen met scherpe, stalen tanden: de lange tanden snijden diep door de grond. Met de korte tanden hark je het losgewoelde mos en gras bij elkaar.

  • Grashark. Ligt er na het grasmaaien los gras op je gazon? Of wil je losgewoeld mos uit het gras harken? Voor deze tuinklus is er de grashark. Anders dan andere harken, heeft de grashark scherpere punten én opvangbeugels. Het opgeharkte gras en mos wordt dus meteen verzameld.

Perkjes en borders harken

  • Tuinhark. De klassieke tuinhark heeft aan één kant gekromde, stalen tanden. Hiermee ga je gemakkelijk door de bodem. Zo kun je de bovenlaag van een stuk grond losharken en egaliseren. 

  • Grashark. Hoewel de naam doet vermoeden dat deze hark alleen voor het gazon bedoeld is, is de grashark ook heel geschikt voor het bij elkaar harken van tuinafval in borders. 

  • Bladhark. Bladeren of afgemaaid gras hark je makkelijk bijeen met een bladhark. De bladhark heeft flexibele tanden van kunststof of plat metaal. Deze hark doet daarom denken aan een bezem; je kunt er los materiaal mee aanharken zonder de ondergrond al te veel om te woelen. De bladhark is hierdoor ideaal voor gebruik op allerlei oppervlakken: van gazons tot perkjes tot paden.

Moestuin harken

  • Klauwhark. Deze hark heeft zes sterke, stalen tanden die goed door de grond gaan. Je kunt de grond ermee prepareren voor het inzaaien.

  • Tuinhark. De klassieke tuinhark gebruik je in perkjes, maar ook in de moestuin om bijvoorbeeld stenen en blaadjes weg te harken.

Kleine perkjes en bloempotten aanharken

  • Voor al het fijne harkwerk zijn er de handharkjes. Een handhark heeft een korte steel die je met één hand vasthoudt. Bij Welkoop vind je diverse handharken: in het model van de bladhark en in het model van de klassieke tuinhark. 

Werken met gras en hooi

  • Hooihark. De hooihark is licht van gewicht en makkelijk te hanteren. Je verplaatst er heel gemakkelijk hooi mee. 

Harken en losse stelen bij Welkoop

Voor elke tuinklus vind je bij Welkoop de juiste hark! Sommige harken koop je zonder steel: dit is handig voor als de oude steel nog in orde is en je alleen een nieuw werkblad nodig hebt. Maar ook kun je bij Welkoop losse stelen kopen voor een los werkblad: je kunt dan zelf de lengte van de steel kiezen.