Krabbers

De bodem losmaken, onkruid wieden. Met een krabber doe je beide met één beweging. Krabbers hebben tanden die je diep door de grond trekt, tussen de planten en bloemen in de kleine borders en bloembakken. Ze woelen de grond én het onkruid los – met wortel en al. Zo kan lucht, voeding en water weer beter in de bodem en doen je bloemen of planten het nog beter. Bij Welkoop kun je krabbers kopen van WOLF-Garten. Ga voor een onkruidkrabber met zacht handvat of kies voor een handige krabber met een steel waar je ook ander tuingereedschap op kunt klikken.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Onkruidkrabber voor bloembakken en kleine borders

Een onkruidkrabber heeft drie kromme tanden die je door de grond trekt. Met dit tuingereedschap maak je onkruid los en woel je de bovengrond los. Dit loswoelen is belangrijk voor een gezonde bodem, want losse grond kan water, voeding en lucht beter opnemen. Wat bijzonder is aan krabbers, is dat ze dieper in de grond komen dan schoffels en harken.

Je hebt krabbers met een korte steel en lange steel. De krabbers met lange stelen worden ook wel cultivators genoemd. Doordat je er staand mee werkt, zijn ze meer geschikt voor het bewerken van grote oppervlaktes. Bijvoorbeeld in je siertuin of moestuin. De krabber is als handtuingereedschap meer geschikt voor kleinere oppervlaktes in je tuin of op je balkon. Zoals kleine borders, bloembedden, bloembakken, grote bloempotten of je MeterMoestuin. Tuinhandschoenen aan – en tuinieren maar!

Krabber bij Welkoop

Krabbers hebben een korte steel. Dit handgereedschap houd je vast met één hand. De WOLF-Garten Krabber heeft een handvat met comfort grip die de trekbeweging ondersteunt. Dit maakt het werken met de krabber comfortabeler. Ook heeft WOLF-Garten een krabber die onderdeel uitmaakt van hun Multi-Star®-kliksysteem. De woeler, het uiteinde met de kromme tanden, heeft een speciaal afgestelde werkhoek voor een beter bereik. En de steel is wat langer dan de normale krabber: dertig centimeter. Je kunt op deze Multi-Star ZM 30 steel ook ander mini Multi-Star® systeemgereedschap klikken. Zoals een bladharkje, harkje of voegenkrabber.

Zoek je een onkruid krabber op lange steel? Kijk dan bij onze cultivators. We hebben ze van ons eigen Welkoop-merk en WOLF-Garten. Naast de woelers met smalle tanden voor lichte tot middelzware grond, zijn ze er ook met brede tanden om middelzware tot zware grond te bewerken.