Cultivators

De grond loswoelen en beluchten, onkruid verwijderen. Dit is waar een cultivator in beeld komt. Dit tuingereedschap met een lange steel heeft drie of vijf gebogen tanden die je door de grond trekt. Cultivators doen denken aan een hark, maar anders dan dit tuingereedschap gaan de tanden van een cultivator dieper de grond in. Bij Welkoop kun je handmatige cultivators kopen. Onze handcultivators hebben een duurzame, houten steel en cultivatortanden van verzinkt staal. Je bewerkt er eenvoudig de grond van je borders of moestuin mee.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Cultivator voor de tuin

Met een siertuin of moestuin zijn cultivators onmisbaar tuingereedschap; ze helpen je bij het krijgen van een gezonde bodem en verwijderen onkruid. Cultiveren of cultivatie heeft alles te maken met verfijnen, met zorg onderhouden. En dat is dan ook precies wat je mede met dit tuingereedschap doet. Je trekt de tanden van de cultivator door de grond en zo woel je de bovengrond los. Hierdoor kan water en lucht weer goed bij de wortels komen en eventueel onkruid dat in de grond zit, haal je ook meteen omhoog. Door dit alles krijgen planten weer de ruimte om te groeien.

Een cultivator hark kun je ook goed gebruiken bij het verwerken van een bodemverbeteraar; je strooit de korrels uit en de cultivator helpt je om ze hierna goed door de grond te woelen.

Cultivators kopen bij Welkoop

Handcultivators, ook woelers of krabbers genoemd, heb je in verschillende soorten. Zo zijn ze er met een korte steel en lange steel. De exemplaren met korte steel worden krabbers genoemd. Deze handkrabbers gebruik je om de grond in bloembakken en bloempotten om te woelen. Voor in je siertuin of moestuin is de cultivator hark handig. Deze cultivators hebben een lange, houten steel waardoor je makkelijker grotere oppervlaktes kunt bewerken.

Bij Welkoop kun je cultivators met een lange steel kopen van onze huismerken Welkoop en Welkoop Select, en van WOLF-Garten. De cultivators koop je met steel of zonder steel – je klikt de woeler in dit laatste geval op systeemgereedschap of hebt misschien zelf nog een goede steel liggen. De cultivators zijn er met smalle of brede tanden. De smalle cultivatortand wordt een lanspunt genoemd, de brede cultivatortand een ganzenvoet. Zoals deze naam al doet vermoeden, heeft de ganzevoet cultivator dus tanden in een speciale vorm: die van een ganzenvoet. Plat, breed en taps toelopend. Zulke cultivators zijn hierdoor nog robuuster en geschikter voor middelzware tot zware grond.

Ga je voor een cultivator van Welkoop Select, dan is de steel van sterk Tauari hout gemaakt en voorzien van een waxlaag waardoor je minder snel blaren krijgt. Maar voor welke van onze cultivatoren je ook gaat: met jouw nieuwe vaste tand cultivator woel je de grond in je tuin goed los en krijgen bloemen en planten de ruimte om te groeien en bloeien.