Kachels

Om een kamer of ruimte zonder centrale verwarming te verwarmen, heeft Welkoop kachels en radiatoren. Je kunt praktische en krachtige kachels kopen voor het snel verwarmen van werkruimtes of garages, maar ook compacte, elektrische kachels voor het verwarmen van ruimtes in je huis. De kachels verschillen onderling in sterkte en vermogen. Voor elke ruimte heeft Welkoop dus een ideale kachel!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kachels kopen: welke gaat het worden?

Kachels hebben verschillende sterktes en vermogens. Het is belangrijk om voor jouw te verwarmen ruimte een kachel te kopen die precies past bij de grootte van deze ruimte (in m3). Ga je voor een kachel met een te klein vermogen, dan is het lastig om de ruimte goed warm te maken en op temperatuur te houden. Om een kachel met het juiste verwarmingsbereik te kiezen, reken je eerst de inhoud van de ruimte uit: lengte x breedte x hoogte = de ruimte in m3. Bij Welkoop vind je kachels die ruimtes verwarmen met een inhoud van 80m3 tot wel 1200m3.

Kachels verschillen ook in het soort verwarmingsbron; ze werken op elektriciteit, hout of gas. Hieronder lichten we een aantal soorten kachels uit.

 • Elektrische kachel 
  Ideaal aan de elektrische kachel is natuurlijk dat je alleen maar een stekker in het stopcontact hoeft te steken – geen gedoe met hout of petroleum. Veel van deze kachels zijn voorzien van een oververhittingsbeveiliging, thermostaat en omvalbeveiliging. Bij Welkoop vind je van het merk Eurom luxe, compacte kachels voor ruimtes binnenshuis, zoals een zolder, kantoor of garage. Bijvoorbeeld de luxe convectorkachel met afstandsbediening of de betrouwbare oliegevulde radiatorkachel. Zoek je een elektrische ventilatorkachel? Dan is er de voordelige Eurom Ultimate 2000 ventilatorkachel.
 • Werkplaatskachel 
  Ga je een werkplaats verwarmen, dan heb je een robuustere kachel nodig: een werkplaatskachel. Deze hebben een metalen behuizing, zijn krachtig en spatwaterdicht. Ideaal voor in garages en schuren waar gewerkt wordt. Deze professionele kachels zorgen ervoor dat de werkplaats binnen korte tijd opgewarmd is.
 • Petroleumkachel 
  De Petroleumkachel werkt op petroleum – je hebt dus geen elektriciteit nodig. En dat is ideaal op de camping of buitenshuis. Sowieso luidt het advies om een petroleumkachel bij voorkeur te gebruiken buitenshuis of in goed geventileerde ruimtes: een hobbyruimte, schuur of op de camping. Zoek je een petroleumkachel die je nauwkeurig kunt instellen? Dan is een laserkachel een goede optie. Deze kachel beschikt over een computergestuurde thermostaat en timer – je hebt er dus wel elektriciteit voor nodig.
 • Gasstraler 
  Een gasstraler is een krachtige kachel die werkt op gas: butaan of propaan. In een korte tijd kan deze een flinke ruimte opwarmen. De Eurom HKG-30 gasstraler warmt in één uur tijd een ruimte van wel 1000m3 op.

Verwarmen en verkoelen met Welkoop

Met de kachels van onze merken Zibro en Eurom heb je het behaaglijk warm – of je nu werkt, bezig bent met je hobby of geniet van vrije tijd. Om het ook het hele jaar door op het terras behaaglijk warm te hebben, zijn er terrasverwarmers, terraskachels en vuurkorven. Zoek je juist verkoeling? Kijk dan eens naar onze ventilators.