Gazonmest

Op zoek naar goede gazonmeststof om je gazon mee te bemesten? Welkoop biedt je voor elk gazon een gazonmest. We hebben mest voor je gras van ons eigen merk en van ECOstyle, DCM, Pokon en Profijt. Elke meststof heeft een eigen werking. Zo zijn er meststoffen tegen mos en onkruid en speciaal voor een flitsende gazonstart. Maar ook zijn er meststoffen met magnesium en stikstof voor een groen, sterk en dicht gazon.

Bekijk ook: DCM mest | ECOstyle mest | Pokon mest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Meststof voor je gazon

Een mooie, groene en gesloten grasmat. Zonder vlekken en kale plekken. Daar heeft je gras wel wat hulp bij nodig. Je geeft de belangrijkste voedingsstoffen met een meststof voor gazon.

Bemesten doe je drie of vier keer per jaar: in het voorjaar, de zomer en het najaar. Zo houd je je gras gezond en weerbaar. Hoe je te werk gaat bij het bemesten? Wat het verschil is tussen kunstmest en organische mest? Lees ons advies over gazon bemesten.

Wist je dat mest in het voorjaar het beste wordt opgenomen als je een paar weken ervoor kalk hebt gestrooid?

Gazonmest kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je gazonmest kopen van ons eigen Welkoop-merk, maar ook van merken als DCMECOstylePokon en Profijt. Je kunt je gazon van gewone mest voorzien, zoals Welkoop Organische Gazonmest, of gaan voor een specifieke meststof waarmee je een bepaald resultaat bereikt. Zo kan mest helpen om onkruid tegen te gaan of laat het je gras sneller groeien.

  • Heb je nieuw gras ingezaaid? Of is het gras arm en zanderig? Direct resultaat na bemesting heb je met DCM Gazonstart of Profijt NPK 15-15-15 en N23. Of kijk eens naar de gazonmest van ECOstyle: Gazon-AZ Start. Deze mest versterkt het wortelstelsel en geeft het gazon een goede start.
  • In het voorjaar, in de zomer, in het najaar – je gazon heeft van tijd tot tijd mest nodig. Strooi Organische Meststof Voorjaar voor een goede wortelontwikkeling in het voorjaar. Voor in de zomer koop je van ECOstyle, DCM of ons eigen merk Welkoop meststof om je gazon tijdens extreem weer extra te voeden. Je gras krijgt daardoor een hoge weerstand. En wil je een sterk gazon in de winter? Organische Meststof Najaar maakt het gazon beter bestand tegen vorst.
  • Een gazonmest gebruiken waar ook professionele hoveniers voor kiezen? DCM Vital-Green heeft een professionele formulering en wordt ook gebruikt in kasteeltuinen en op sportvelden.
  • Mos en onkruid. In een mooie grasmat hoort het niet thuis. Mos vanaf de wortel aanpakken kan met DCM Gazon Pur of met Welkoop Gazonmest Anti-mos. En ook Pokon heeft mest voor gras met onkruid of mos: Pokon Mos Weg! en Pokon Onkruid Weg!.
  • Nooit meer verticuteren? Of gebruik je een robotmaaier? DCM heeft de meststof Microgazon. Deze mest bevat kalk en de toegevoegde nuttige bacteriën verminderen de viltlaag in het gras.
  • De paardenweide bemesten? Agrifirm meststof is verrijkt met selenium en natrium. Selenium draagt bij aan de gezondheid en vruchtbaarheid van paarden en natrium zorgt voor gras waar paarden van smullen.

Maaien, verticuteren, kalken, bemesten. Je gazon vergt nogal wat werk! Wat doe je wanneer? Met onze Gazonwekker krijg je alerts en tips wanneer er werk aan de winkel is.