Kasinrichting

Met kasinrichting maak je van jouw simpele tuinkas een professionele kweekkas: één waarin je meer dan genoeg ruimte hebt om al je kweekbakken en potten neer te zetten. Bij Welkoop hebben we kweektafels en kweekschappen van Royal Well waarmee je je kas kunt inrichten. Ze maken het kweken van groente, fruit, kruiden en tuinplanten een stuk makkelijker. Voortaan kun je elke zaailing en plant kwijt! De tafels en schappen zijn er in verschillende afmetingen en materialen, zoals hout of aluminium.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kasinrichting bestellen bij Welkoop

Je tuinkas inrichten doe je met kweektafels of kweekschappen. Met zulke kasinrichting creëer je voldoende plek om je zaaikisten, kweekbakken, turfpottrays en plantenpotten goed kwijt te kunnen.

  • Een kweektafel in de kas is handig om materialen op te zetten én aan te kweken. In het ideale geval loopt de tafel langs de hele breedte van je kas. Bij Welkoop hebben we kweektafels van aluminium die je aan het kasframe bevestigt. Hiermee vormen je kas en kweektafel een solide eenheid. Ook zijn er vrijstaande kweektafels van aluminium of hout. Deze kasinrichting bevestig je dus niet aan het frame. Een voordeel hiervan is dat de kweektafel makkelijk te verplaatsen is.
  • Kweekschappen komen boven de kweektafel en daarmee zorg je voor een tweede laag in je kas. Kweekschappen zijn minder diep dan de tafel. Een mooie extra ruimte voor planten of om wat tuingereedschap op te bewaren. Er zijn schappen met een enkele plank, maar je kunt ook kiezen voor schappen met meerdere planken.

Kweektafel kopen voor in de kas

Bij Welkoop kun je een kweektafel op maat kopen, of een universele tafel in een standaard maat. Denk er bij het bepalen van de juiste maat dan wel aan dat je een stuk van de kweektafel vrijhoudt om als werkbank te gebruiken.

Ga je voor hout of aluminium? Hout staat prachtig als kasinrichting en is prettig werken. Deze meubels zijn per model op maat leverbaar. Maar ook aluminium heeft zo zijn voordelen. Het mooie hiervan is dat het makkelijk schoon te maken is en lichter van gewicht – en dus makkelijk te verplaatsen.

 Kweekkas inrichten

Naast kweektafels en – schappen, hebben we bij Welkoop nog meer accessoires voor kassen. Zo kun je je kweekkas inrichten met een oppottafel: een stevig houten tafeltje met metalen werkblad. Dit is de ideale tuinwerktafel. Op de verhoogde bodem kun je emmers of potgrond kwijt. En ook handig om je kweekkas mee uit te rusten: schermgaas of een rolscherm. Je bevestigt dit aan de binnenzijde van de ramen. Ze beschermen je gewassen tegen fel en direct zonlicht – en daarmee tegen verbranding.