Boomschors

Boomschors is een bodembedekker voor in de tuin. Je strooit het in een dikke laag in je borders, tussen de vaste planten in. En er is nog een handige functie voor deze bodembedekker weggelegd: je kunt er een tuinpad van maken. Het mooie van boomschors: waar je het ook gebruikt in je tuin, de natuurlijke stukken houtschors zien er goed uit. Niet voor niets wordt dit ook wel sierschors genoemd. De stukken houtschors ademen de sfeer van ongerepte natuur. Ook perfect dus als decoratie! Je kunt boomschors bestellen in onze online shop of in onze Welkoop-winkels.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Boomschors in je tuin

Boomschors, ook wel houtschors of sierschors genoemd, heeft een grove structuur en bruine kleur. Deze snippers bestaan uit de schors van de boom – anders dan bijvoorbeeld blanke houtsnippers, die van de boomstam zelf zijn gemaakt. Een product uit de natuur dus! Dat het materiaal natuurlijk is, merk je wanneer je een laag boomschors in je tuin niet regelmatig bijvult; het bodemleven verwerkt het beetje bij beetje, net zoals het organisch materiaal zoals bladeren, maaisel en fijngesnipperd snoeiafval verwerkt. Om een dikke laag als bodembedekking te houden, moet je dus elk jaar houtschors bij strooien: zo’n drie tot vier centimeter. Op deze manier compenseer je het natuurlijke verteringsproces.

Verse of hoogwaardige houtschors

Hoewel een honderd procent natuurproduct, is er wel wat verschil in boomschors. De houtschors kan namelijk van verschillende bomen komen. Je kunt dan ook meerdere soorten boomschors bij Welkoop kopen. Zo hebben we verse schors voor in de borders en hoogwaardige schors voor tuinpaden. De prijs van verse boomschors ligt wat lager dan hoogwaardige; prima dus wanneer je op zoek bent naar goedkope boomschors.

Tip! Onder de stukken schors kun je als extra nog anti-worteldoek leggen, zo kan onkruid er minder snel doorheen groeien.

Boomschors als bodembedekker

Speciaal voor de borders kun je bij Welkoop verse boomschors kopen. Deze schors is ideaal om als mulchmateriaal de grond in je borders mee te bedekken. Het ziet er niet alleen decoratief goed uit, maar heeft ook voordelen voor het bodemleven – en daarmee voor je planten.

  • Beschermt de bodem tegen uitdroging
  • Beschermt de planten bij vorst
  • Voorkomt dat de bodem dichtslaat bij harde regenval
  • Geeft onkruid minder kans
  • Weert slakken en gravende katten

Boomschors als tuinpad

Boomschors kun je ook in je tuin gebruiken om een natuurlijk ogend tuinpad aan te leggen. Bij Welkoop hebben we speciaal hiervoor hoogwaardige boomschors. Door de goede kwaliteit gaat deze houtschors langer mee. En dat is natuurlijk wat je wilt, omdat houtschors op een tuinpad meer te verduren heeft dan wanneer het in de borders ligt.