Houten klompen

De klomp heeft een ouderwets imago, maar biedt bescherming en veel comfort. Houten klompen worden gemaakt van populierenhout of wilgenhout. Schoenklompen zijn gedeeltelijk van leer en lopen comfortabeler.

Houten klompen

Klompen van populierenhout zijn er vanaf maat 12 voor kinderen en volwassenen. Deze VV houten klompen verkopen we in meerdere soorten en kleuren en zijn CE gekeurd. Dat betekent dat ze je voeten beschermen tegen vallende voorwerpen tot 200 Joule. Dat is een vallend gewicht van 10 kilogram, vanaf 2 meter hoogte. Klompen van wilgenhout zijn iets duurzamer omdat het hout harder is. De klomp is sterker en slijt minder snel. Ook is de klomp waterdicht en heeft hij een hoger isolerend vermogen.

De klomp beschermt ook tegen scherpe voorwerpen. Onze houten klompen onderscheiden zich door een goede pasvorm, kwaliteit en afwerking.

Schoenklompen

Veel mensen dragen liever schoenklompen. De schoenklomp is net zo stevig als een houten klomp maar iets comfortabeler. Het bovenwerk is meestal gemaakt van volnerf leer. Dat is een hoge kwaliteit leer waarbij de natuurlijke structuur, de nerf, nog intact is. Volnerf leer is dik en gaat heel lang mee. Andere leersoorten worden behandeld met een coating van polyurethaan (PU). Een schoenklomp heeft een zool van hout of PU. Houten zolen zijn meestal gemaakt van hard beukenhout of middelhard elzenhout. Een zool van beukenhout gaat langer mee. Een houten zool heeft een groot draagcomfort en is bestand tegen scherpe voorwerpen. Er zijn ook zolen van PU met een massief beukenhouten binnenzool. Een PU-zool dempt schokken beter en heeft een hoger draagcomfort.

Tuinklompen

Dit zijn lage instapklompen van PU met een binnenzool van kurk. Ideaal als werkschoen in de tuin of als instappers. Tuinklompen zijn licht en trek je gemakkelijk aan. Ze bieden genoeg steun om er de hele dag op te lopen en je maakt ze gemakkelijk schoon.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Wellicht ook interessant voor u
Alsa Jolly - Tuinklompen - Blauw - 36 - Unisex

Alsa

Alsa Jolly - Tuinklompen - Blauw - 36 - Unisex

39.95 29.95
Gevavi Biocomfort - Tuinklompen - Blauw - 41 - Unisex

Gevavi

Gevavi Biocomfort - Tuinklompen - Blauw - 41 - Unisex

23.99
Nature Tuinklompen - Donkerblauw - 46/47 - Heren

Nature

Nature Tuinklompen - Donkerblauw - 46/47 - Heren

13.99
Gevavi - Houten klompen - Geel - 23 CM/MT 36 - Unisex

Gevavi

Gevavi - Houten klompen - Geel - 23 CM/MT 36 - Unisex

24.15