Klompen

De klomp is een klassieker met een reden, want ze zijn ontzettend handig. Zo zijn er klompen van hout, leer, polymeer en rubber. Omdat je ze zonder handen aantrekt en gemakkelijk schoonmaakt, zijn ze ideaal voor heel veel klussen. 

Houten klompen

Schoenklompen

Veel mensen dragen graag schoenklompen. De schoenklomp is net zo stevig als een houten klomp, maar iets comfortabeler. Het bovenwerk is meestal gemaakt van volnerf leer. Dat is een hoge kwaliteit leer waarbij de natuurlijke structuur, de nerf, nog intact is. Volnerf leer is dik en gaat heel lang mee. Andere leersoorten worden behandeld met een coating van polyurethaan (PU). Een schoenklomp heeft een zool van hout of PU. Houten zolen zijn meestal gemaakt van hard beukenhout of middelhard elzenhout. Een zool van beukenhout gaat langer mee. Een houten zool heeft een groot draagcomfort en is bestand tegen scherpe voorwerpen. Er zijn ook zolen van PU met een massief beukenhouten binnenzool. Een PU-zool dempt schokken beter en heeft een hoger draagcomfort.

Houten klompen

Houten klompen

De klomp heeft een ouderwets imago, maar biedt bescherming en veel comfort. Houten klompen worden gemaakt van populierenhout of wilgenhout. Klompen van populierenhout zijn er vanaf maat 12 voor kinderen en volwassenen. Deze VV houten klompen verkopen we in meerdere soorten en kleuren en zijn CE gekeurd. Dat betekent dat ze je voeten beschermen tegen vallende voorwerpen tot 200 Joule. Dat is een vallend gewicht van 10 kilogram, vanaf 2 meter hoogte. Klompen van wilgenhout zijn iets duurzamer omdat het hout harder is. De klomp is sterker en slijt minder snel. Ook is de klomp waterdicht en heeft hij een hoger isolerend vermogen.

De klomp beschermt ook tegen scherpe voorwerpen. Onze houten klompen onderscheiden zich door een goede pasvorm, kwaliteit en afwerking.

Houten klompen

Veiligheidsklompen

We hebben ook veiligheidsklompen in ons assortiment. Deze zijn gemaakt van leer met een houten of PU loopzool en meestal een overneus voor extra bescherming tegen slijtage bij het werken op de knieën. De klompen hebben ook een stalen neus, zodat je je voet niet kunt bezeren als er iets op valt. Er zijn veiligheidsklompen met een SB of S3 normering, maar let op: in sommige beroepen mogen ze niet gedragen worden omdat je ze niet vast kunt strikken. SB staat voor Safety Base. Ze zijn voorzien van de basisvereisten: een beschermende neus van bijvoorbeeld staal of composiet met een indeukresistentie van 200 Joule(dat is 20kg). S3 heeft naast de beschermende neus ook anti-statische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Daarnaast zijn ze minimaal 60 minuten waterdicht.

Houten klompen

Tuinklompen

Dit zijn lage waterdichte instapklompen van PU met een vaak uitneembare binnenzool van kurk of rubber. Ideaal als werkschoen in de tuin of als instapper. Tuinklompen zijn licht in gewicht, buigzaam, voorzien van een makkelijke instap en eenvoudig schoon te houden. 

Houten klompen


Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.