Hooinetten

Je wilt graag goed zorgen voor jouw paarden of pony’s. Bij Welkoop weten we als geen ander dat de juiste voeding en de hoeveelheid daarvan belangrijk zijn voor jouw dieren. Gebruik een hooinet om paarden of pony’s langzamer en kleinere porties te laten eten. Dit voorkomt verveling en is toepasbaar op verschillende plaatsen waar de dieren verblijven. Een hooinet wordt ook wel een hooizak of slowfeeder genoemd. Welkoop biedt verschillende hooinetten aan. Vraag advies aan een deskundige in een winkel van Welkoop, zodat je wordt geholpen bij het vinden van het juiste product. Shop je liever online? Bestel gemakkelijk jouw benodigdheden en ontvang ze thuis. Vanaf €40 is de bezorging geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De positieve effecten van een hooizak

Een hooizak kan op verschillende manieren een positieve bijdrage leveren aan het gedrag van jouw paard of pony. Een paard kan zichzelf gaan vervelen in de stal of in de trailer. Daarnaast kan een paard grote hoeveelheden voeding in een korte tijd consumeren. Gebruik een hooinet om bovenstaande vormen van gedrag te verminderen. Nog niet overtuigd? Dit zijn de voordelen:

  • Het paard eet kleinere porties waardoor de kans op een maagzweer of koliek wordt verminderd. Door het eten van te grote porties in combinatie met weinig beweging kan problemen opleveren.Gebruik een hooinet om de kans daarop te verkleinen. 
  • Gebruik een hooinet voor verschillende ruimtes. Welkoop biedt verschillende formaten aan die je in de stal, trailer of buiten kunt gebruiken. 
  • Ga verveling tegen met hooizakken in de verschillende ruimtes waar het paard verblijft. Dit voorkomt dat het paard uit verveling de ruimte gaat beschadigen. 
  • Verspil minder voedsel door een hooinet te gebruiken. Hooi of een andere vorm van voeding blijft bij elkaar door de hooizak. Daardoor verspil je minder voedsel dan wanneer je het op de grond plaatst. 

Verschillende maten hooizakken voor jouw paard

Voor elk formaat pony of paard is er wel een andere hooizak geschikt. Daarnaast speelt de vorm van het verblijf een rol in de keuze. Wil je graag dat jouw paard of pony rustiger eet? Kies dan voor een hooizak met fijnere mazen. Welkoop biedt voor zowel kleine als grote verblijven hooizakken aan in de winkel of de webshop. 

Ben je benieuwd wat Welkoop nog in het assortiment aanbiedt qua voeding? Bekijk de pagina over voer- en drinkbakken. Op de webshop en in de winkel hebben we ook een afdeling met alleen voerbakken. Laat jezelf inspireren en vindt wat bij jou past.