Briketten

De beste briketten om je barbecue aan te steken. Welkoop biedt je een ruim aanbod in soort en merk. Ga voor ons huismerk of kies voor hét barbecue-merk: Weber. Ook heb je de keuze in type briket. Wist je bijvoorbeeld dat kokosbriketten een milieuvriendelijk alternatief zijn? Deze branden schoner, en er hoeven geen bomen voor worden gekapt. Vind je het aansteken ervan lastig, dan maak je met een brikettenstarter een vlammende start voor je BBQ-avond. 

Bekijk ook: Houtskoolbarbecues | BBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke briketten? 

 • Welkoop briketten
  Ons huismerk heeft een goede kwaliteit voor een lage prijs. Naast de traditionele variant gemaakt van hout, bieden we ook kokosbriketten. Deze zijn gemaakt van de resten van kokosnoten, een milieuvriendelijk alternatief op houtbriketten.

 • Weber briketten
  Het welbekende barbecue-merk beschikt ook over eigen briketten. Deze zijn gemaakt van een select aantal houtsoorten van hoge kwaliteit, en branden lang en gelijkmatig. Je kan kiezen tussen een zak van 4 kg of 8 kg. 

Voor beide soorten kan je terecht bij een Welkoop-winkel bij jou in de buurt. Liever online bestellen? Ook dat is mogelijk. Je briketten worden dan zo snel mogelijk bij jou thuisbezorgd. 

Wanneer gebruik je briketten? 

Wil je de hele avond barbecueën of ben je van plan om grote stukken vlees te garen? Dan kan je het beste briketten kiezen om vlees mee te grillen. Hieronder leggen we je uit waarom, en geven we je een aantal tips waarmee je snel aan de slag kan gaan. 

 • Grote stukken vlees
  Briketten hebben een lange brandduur. Afhankelijk van het type briket en de temperatuur kunnen ze urenlang gloeien. Ook branden ze minder intens dan stukken houtskool. Daarmee zijn ze perfect voor grotere stukken vlees, zoals een t-bone steak of pulled pork. 

 • Gesloten barbecue
  Gebruiken dit type brandstof bij voorkeur in een gesloten (kogel)barbecue. Bij een gesloten deksel grill je jouw vlees indirect, waarmee je een oven na kan bootsen. Perfect voor het langzaam garen van spare-ribs bijvoorbeeld.

  Let op: heb je een kamado barbecue? Gebruik dan houtskool. In briketten zitten soms chemische bindmiddelen. Niet slecht voor jou, maar wel voor de binnenkant van je kamado.  

Hoe steek je briketten aan? 

Het aansteken ervan kan eenvoudig met aanmaakblokjes. Nog sneller doe je dit met een brikettenstarter. Deze heeft de vorm van een mok en werkt als een soort schoorsteen. Stort de briketten erin, leg er enkele aanmaakblokjes onder en steek deze aan. Warmte stijgt altijd op, en hierdoor brandt alles gelijkmatig aan. 

Kleuren ze grijs? Dan zijn deze klaar voor gebruik op je BBQ. Gebruik je een brikettenstarter, dan kan je jouw briketten nu voorzichtig terugstorten in je barbecue. Tijd voor een mooie barbecue-avond. 

Briketten kopen bij Welkoop

Heb je verder nog vragen? Ga gerust langs bij een Welkoop bij jou in de buurt. We helpen je graag en geven je persoonlijk advies. Zo ga jij goed voorbereid aan de slag. Veel BBQ-plezier!