Briketten

De beste brandstof voor je barbecue. Briketten zijn makkelijk aan te steken en geven langdurig veel warmte af. Wist je dat briketten langer en gelijkmatiger branden? Welke brandstof je nodig hebt, hangt af van de barbecue en het vlees. Is het aansteken toch nog wat lastig, dan heeft Welkoop natuurlijk ook aanmaakblokjes voor je op voorraad. Kies voor ons huismerk, of voor hét barbecue merk: Weber.

Bekijk ook: Houtskoolbarbecues | BBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De beste briketten of houtskool

Dé manier om te barbecueën zonder al te veel rook en geur. Als je hout gebruikt, komt er veel rook vrij door de hars en mineralen die in het hout zitten. Als je de compacte briketten en houtskoo van Welkoop of Weber gebruikt, dan weet je dat je goed zit. Gelijkmatig en veel warmte, zonder vlammen of flinke rookgordijnen. Nu moet je alleen nog maar het vlees en de groente in de gaten houden. Stook je het vuurtje nog eens lekker op? Wij helpen je er graag bij. Als eerste, kies je briketten of kies je voor houtskool?

 • Briketten
  Wil je lang barbecueën op een lagere en stabiele temperatuur, dan zijn briketten de beste optie. De briketten zijn wat lastiger aan te steken dan houtskool, maar als het eenmaal brandt, dan hoef je er ruim 3 uur niets meer aan te doen. Daarom zijn briketten ook geschikt om mee te roken. Gebruik je een kamadobarbecue? Dan raden we de briketten af. In briketten zitten soms chemische bindmiddelen. Niet slecht voor jou, maar wel voor de binnenkant van je kamado.
 • Houtskool
  Als je dunne stukjes vlees wil grillen, dan is houtskool perfect voor jou. Hoe dunner het vlees, hoe sneller het gaar is. Houtskool brandt kort en goed heet, daarmee gril je dus snel je vlees gaar en met een mooi korstje. Let wel op, houtskool moet je regelmatig aanvullen tijdens het barbecueën. Dat is het nadeel van het snelle opbranden.

Briketten en Houtskool: tips

Heb je gekozen tussen de 2 opties? Mooi! Dan is het nog goed om een paar dingen te onthouden. Misschien had je hier nog niet aan gedacht:

 • Droog bewaren
  Briketten en houtskool branden makkelijk en goed als ze droog zijn. Laat de zak dus niet open in de schuur staan, dan trekt het vocht erin. Gedurende de winter kan je het beste de houtskool binnenshuis bewaren.

 • Kooltjes verspreiden
  Als je een flinke lading houtskool of briketten in de barbecue hebt liggen, dan wil je de boel wel mooi verdelen. Dat kan je het makkelijkst doen met een oude vleestang bijvoorbeeld.

 • Goed aansteken
  Als je van spanning houdt, dan is spiritus een makkelijk hulpmiddel. Veilig en betrouwbaar is het niet, het kan behoorlijk gevaarlijk zijn als de vlam in de fles slaat. Wij raden je daarom van harte aan om aanmaakblokjes of aanmaakkrullen te gebruiken. Dat is minder spektakel, maar wel gebruiksvriendelijk en veilig.

BBQ

Nu ben je bijna klaar om te gaan barbecueën! Maar wat nou als je nog helemaal geen barbecue hebt? Dan kunnen we je daar natuurlijk ook bij helpen. Je kunt bij ons namelijk ook allerlei soorten barbecues bestellen.