Aanmaakblokjes

Je houtskoolbarbecue snel en makkelijk aansteken? Aanmaakblokjes gaan je helpen. Deze BBQ blokjes vatten goed vlam en leg je tussen de kolen of briketten. Zo helpen ze je barbecue opstarten. Bij Welkoop kun je aanmaakblokjes kopen van barbecuemerk Weber en ons eigen huismerk. Kies voor witte blokjes die vooral snel branden, of voor bruine aanmaakblokjes van kokosvezels of houtvezels die geurloos en milieuvriendelijk zijn. En ook een optie om je BBQ mee aan te maken: houtwol!

Bekijk ook: Houtskoolbarbecues | BBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

BBQ aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes behoren tot dé basisbenodigdheden wanneer je je houtskoolbarbecue of kamado aansteekt. Nadat je de houtskolen of briketten op hun plek hebt liggen, steek je een paar aanmaakblokjes aan die je tussen de kolen legt. De vlammen van de blokjes zorgen dat de kolen gaan branden. Zodra de kolen of briketten bedekt zijn met een grijze aslaag, zijn ze heet.

Natuurlijk kun je een aanmaakblok ook gebruiken om de houtkachel, openhaard, tuinhaard of vuurkorf aan te steken. Of ga bij het aansteken van zulke vuren voor aanmaakhoutjes: fijn gekloofde en natuurlijk gedroogde houtjes.

Soorten BBQ blokjes

  • Weber aanmaakblokjes. Deze BBQ blokjes zijn gemaakt van kokosvezels. Ze zijn veilig, natuurlijk en milieuvriendelijk.
  • Welkoop aanmaakblokjes wit of bruin. Dit zijn BBQ blokjes van ons eigen huismerk. Aan de witte BBQ blokjes is petroleum toegevoegd, wat zorgt voor een snelle ontbranding. Waar de witte blokjes wat ruiken, geven de bruine aanmaakblokjes geen geur af.
  • In plaats van de ‘klassieke’ blokjes, kun je je BBQ ook aansteken met houtwol. Deze houtvezels, verrijkt met plantaardige olie, branden ongeveer acht tot tien minuten lang.

Goedkope bruine aanmaakblokjes

Zoek je goedkope aanmaakblokjes? Ga voor de bruine aanmaakblokjes van ons Welkoop-huismerk. In één verpakking zitten 96 blokjes. Reken je de per stuk prijs uit, dan kom je op slechts een paar eurocent per aanmaakblokje. Natuurlijk zijn deze blokjes veilig in gebruik. En ook zijn ze milieuvriendelijk: elk aanmaakblokje is gemaakt van houtvezel en CO2-vriendelijke bio-olie.

Onze goedkope BBQ aanmaakblokjes kun je kopen in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt. Ga je de aanmaakblokjes online bestellen, vergeet dan niet een zak houtskool of briketten erbij te doen! Zo zit je nooit zonder als de zon begint te schijnen en het idee ontstaat om te gaan barbecueën.

Hulp bij aanmaken: de brikettenstarter

Wil je je barbecue nóg eenvoudiger aanmaken? Of lukt het niet zo goed om de briketten aan te krijgen? Kijk eens naar een brikettenstarter. Je vindt ze bij Welkoop in verschillende formaten. Deze BBQ tool in de vorm van een mok, werkt als een soort schoorsteen. Je doet de kolen of briketten erin en legt er twee of drie aanmaakblokjes onder. Door de hitte die langs de kolen gaat, gaan de kolen branden. Ondertussen kun jij alvast de laatste BBQ voorbereidingen treffen. Of een drankje drinken!

Nooit meer in de weer met aanmaakblokjes voor je BBQ? Een One Minute Lighter laat houtskool met een druk op de knop ontbranden. Binnen één minuut is je BBQ aan!