BBQ gereedschap

Elke barbecuechef heeft BBQ gereedschap nodig – goed gereedschap is het halve werk. En bij barbecueën is dat niet anders. Wat barbecue gereedschap anders maakt dan het bestek in je keukenlade, is het formaat en materiaal. BBQ gereedschap kan tegen een stootje, hitte en schoonboenen. En dankzij de grotere afmetingen is het goed te gebruiken bij de hete barbecue. Van BBQ tang tot staalborstel tot vleesklauwen – je vindt jouw barbecue benodigdheden bij Welkoop.

Bekijk ook: Alle barbecues | BBQ accessoires | BBQ brandstof & aanmaken

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

BBQ gereedschap bij Welkoop

Bij Welkoop kun je BBQ benodigdheden kopen van onder meer de merken Weber, Grill Fanatics en Grizzly Grills. Dit zijn barbecuemerken die de beleving van buiten koken tot in detail hebben uitgedokterd. Je gebruikt het gereedschap bij het aansteken van de barbecue, bij het grillen en bij het schoonmaken.

  • Aansteken

De zon schijnt. Aansteken maar die BBQ! De kolen op hun plek, aanmaakblokjes erbij. Het rooster invetten… Dit invetten is zo gedaan met een siliconen kwast. Deze kwast is hittebestendig, dus gebruik je ook tijdens het barbecueën. En zijn de kolen heet, maar liggen ze nog niet helemaal goed? Of wil je er tijdens het barbecueën wat extra bij opleggen? Met een lange houtskooltang is dit goed te doen: je verplaatst de kolen of briketten er veilig mee.

  • Grillen

Burgers flippen? Het gaat wel heel makkelijk met een BBQ tang. Hiermee pak je je burgers, spiesjes en vispakketjes stevig vast. Bij Welkoop vind je onder meer een BBQ tangenset van Weber. Naast een BBQ tang, zit in deze set een grillspatel. Beide hebben haakjes, zodat je ze kunt ophangen aan de zijkant van je gasbarbecue of kamado. Het Weber gereedschap voor je BBQ is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal.

Moet het rooster van je houtskoolbarbecue wat hoger omdat de kolen wel érg warm zijn? Of wil je het rooster weghalen, maar is het nog heet? Met een roostertang pak je het rooster stevig en veilig vast.

Is het vlees klaar? Met de vleesklauwen van Grizzly Grills trek je het uit elkaar – als een echte beer. Je verdeelt de pulled pork of pulled chicken ermee in porties en schept het zo bij je gasten op hun bord of broodje.

  • Schoonmaken

Het is altijd een beetje een domper. De BBQ schoonmaken. Maar met het goede BBQ gereedschap gaat het een stuk gemakkelijker. Borstel het aangekoekte vuil bijvoorbeeld weg met een robuuste staalborstel voor je BBQ. Weber heeft een reinigingsborstel die verkrijgbaar is in twee lengtes: 30 en 40 centimeter. Deze staalborstels zijn gemaakt van bamboehout en hebben stalen borstelharen.

BBQ benodigdheden voor een smakelijk succes

Naast BBQ gereedschap kun je bij Welkoop terecht voor alle barbecue accessoires die je maar kunt bedenken. Van brikkettenstarters tot rookhout. Van druipbakjes tot barbecuehoezen. Met al deze handige benodigdheden wordt je BBQ een smakelijk succes.

Tip! Welke benodigdheden écht niet mogen ontbreken? Lees ons advies over accessoires voor de barbecue.