Schoenklompen

In onze winkels en webwinkel kun je terecht voor een groot assortiment schoenklompen. Een bandje of polster? Een open of gesloten klomp? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste schoenklomp.

Bandje of Polster

Schoenklompen kunnen zijn uitgevoerd met een polster of met een bandje. Een polster voelt over het algemeen iets  zachter aan de voet. De instap is door de polstervoering iets minder ruim dan de uitvoering met bandje. Een bandje zorgt voor een ruimere instap. Een polster zorgt voor extra comfort en voorkomt irritatie op de wreef van de voet.

Binnenzool

Een schoenklomp kan zijn uitgevoerd met een houten of een kunststof/leren binnenzool.De houten binnenzool zorgt voor een optimale temperatuur- en vochtregulering. De kunststof/leren zool (PU) daarentegen is flexibel en voorzien van een leren toplaag.
Een houten loopzool met pvc zool aan de onderzijde kun je gebruiken bij relatief lichte werkzaamheden. Door de vorm van de zool zijn de houten modellen iets minder wijd dan gelijksoortige modellen met PU loopzolen. 

Een polyurethaan loopzool (PU) is te gebruiken voor (zeer) zware omstandigheden. Profielen van PU zolen zijn vuillossend en iets breder. Hierdoor ervaar je deze zolen als comfortabeler en heb je ook minder kans op zwikken. PU zolen zijn lichter in gewicht en slijtvaster dan de houten uitvoering.   Het bekende klossen/geluid van een houten zool is bij een PU zool niet/nauwelijks aanwezig. 

Houten binnenzolen zijn voor hout- en PU modellen gelijk. Houten zolen hebben van zichzelf een groot vochtopnemend vermogen, dus de kans op transpiratie (zweetvoeten) wordt tot een minimum beperkt. Alle Gevavi schoenklompen hebben een unieke, orthopedisch gepatenteerde  binnenzool. Dit laatste is enorm belangrijk, want houten zolen kunnen niet buigen, dus de pasvorm moet goed aansluiten op de voet. Ook zijn er geen veters welke aangesnoerd kunnen worden.

Overneus

Schoenklompen kunnen voorzien zijn van een overneus, of ook wel kruipneus genoemd. Dit geeft extra bescherming tegen slijtage bij het werken op de knieën.

Zichtbare of onzichtbare nieten

Het leer van de schoenklompen is altijd d.m.v. roestvaste nieten (rvs) aan de zool bevestigd. Bij enkele modellen is de kunststof  loopzool over nieten aangebracht, waardoor de nieten niet meer zichtbaar zijn. Dit geeft niet alleen een fraai uiterlijk van de schoenklomp, maar maakt de schoenklomp ook waterdicht. Daarnaast is de schoenklomp beter te reinigen waardoor de levensduur toeneemt.

Open of gesloten

In Nederland wordt veruit de meeste schoenklompen verkocht in gesloten uitvoering aan de achterzijde. Een gesloten klomp houd je eenvoudiger aan de voet. Daarnaast bestaat voor een open klomp geen certificering. Dit is wettelijk nl. niet toegestaan. Voorkeur voor een open of dichte klomp is de voorkeur van de gebruiker. Specifieke na- of voordelen zijn niet te benoemen.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

NAnm6gZxfkw
Gevavi Dallas schoenklomp

De Gevavi Dallas zijn lichtgewicht klompen en bijzonder slijtvast.