Kippenvoer

Of je nu kippen, watervogels of sierhoenders houdt; bij Welkoop kun je goed kippenvoer kopen. Voor elke soort pluimvee, voor jong en oud, hebben we basisvoer. Kies uit korrel, meel of mix van Garvo of Welkoop-huismerk. Deze basisvoeding kun je aanvullen met graan, groenvoer, insecten, grit en kiezel.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Welk kippenvoer is het beste voor mijn kippen?

Wat het beste kippenvoer is voor jouw pluimvee, hangt af van het soort dat je houdt: kippen, watervogels of sierhoenders (zoals fazanten, pauwen, kalkoenen, patrijzen, of kwartels)? Er zijn wel honderden kippenrassen. Sommige kippen houd je vooral voor de gezelligheid; met een beetje liefde en geduld komen ze zelfs bij je op schoot zitten! Andere kippen leggen vooral veel eieren, hiermee geniet je elke dag van een vers eitje. 

Het kippensoort is dus erg bepalend voor de keuze voor kippenvoer. Het ene voer draagt bij aan een mooi verenpak, het andere voorziet leghennen van de juiste voedingsstoffen. En heb je kuikens? Geef ze kuikenzaad of opgroeikorrels.

  • Wil je ook wat kippenvoer uitstrooien? Gebruik hiervoor korrels: je kip kan ze makkelijk oppikken. Je kippen lekker laten scharrelen is een van de manieren om verveling bij kippen tegen te gaan. 

  • Bij Welkoop hebben we ook alles voor de gezondheid van je kip, zoals supplementen.

  • Om je kippen af en toe te verwennen kun je kippensnacks geven: meelwormen, korenschoof of kippenmuesli!


Advies over kippenvoer

 Voer je jouw kippen korrel, meel of mix? Wanneer geef je een kuiken kippenvoer voor volwassen kippen? Wanneer kun je graanvoer als aanvulling geven op de basisvoeding? Wanneer zijn kippen te dik en wanneer te dun? Welk groenvoer (bijvoorbeeld groenafval uit de keuken) kun je kippen voeren?

Lees het antwoord op al deze vragen op onze adviespagina: alles over kippenvoer.


Biologisch kippenvoer

 Voer je je kippen het liefst biologisch voer? Het biologische kippenvoer van Welkoop bestaat uit grondstoffen van biologische teelt. Bij deze teelt is geen kunstmest gebruikt, ook worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. 

Met biologisch kippenvoer kun je ook thuis je kippen biologische eieren laten leggen. De uitgebalanceerde samenstelling van het voer stelt het welzijn van de kippen voorop en biedt de hennen alle noodzakelijke voedingsstoffen voor het leggen van smakelijke eieren met een prachtige natuurlijke dooierkleur.


Kippenvoer bestellen bij Welkoop

Van Welkoop-huismerk kun je kleine en grote zakken kippenvoer kopen met een inhoud van 5 kg, 12,5 kg of 20 kg. Het Garvo Kippenvoer is er in zakken van 4 kg en 12,5 kg. Ga je het kippenvoer online bestellen? Dan kun je ervoor kiezen om het af te halen bij een winkel in de buurt. Maar ook kun je het kippenvoer laten thuisbezorgen – dan hoef je niet met zware zakken te slepen! Naast voer, hebben we bij Welkoop ook alle andere benodigdheden voor het houden van kippen, zoals voerbakken en drinkbakken en kippenhokken.