Kerstboomstandaarden

Dat je kerstboom omvalt, met decoratie en al. Het is toch je grootste nachtmerrie. Beter zet je je kerstboom zonder kluit stevig neer: in een standaard. Bij Welkoop kun je een kerstboomstandaard kopen waar je jouw boom makkelijk in vastschroeft. De standaarden zijn er verschillende formaten. Kies er één die geschikt is voor de hoogte en stamdikte van jouw boom. Je kerstboom meteen voorzien van water om te voorkomen dat hij uitdroogt? Ga dan voor een kerstboomvoet met waterreservoir. Zo laat je je groene spar er nog langer piekfijn uitzien.

Bekijk ook: Kunstkerstbomen | Kerstboomverlichting | Kerst artikelen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kerstboom zonder kluit neerzetten

Kerstbomen heb je met kluit en zonder kluit. De bomen met kluit hebben als voordeel dat ze al een voet hebben: de kluit zet je in een emmer met grond en klaar ben je. Bij de bomen zonder kluit is dit een ander verhaal: deze stammen zijn afgezaagd. Je zet ze dus niet zomaar even neer, zo zonder voet. Je kunt zelf een oplossing fabriceren, maar je grote angst blijft toch dat je kerstboom met breekbare kerstdecoratie omvalt. Om dát te voorkomen heb je een kerstboomstandaard nodig.

Wist je dat je een kerstboom zonder kluit ook gewoon water moet geven? Je behandelt deze bomen zonder kluit eigenlijk een beetje als snijbloemen. Voordat je deze kerstboom in een kerstboomvoet neerzet, zaag je drie tot vier centimeter van de stam af. Bij Welkoop doen wij dat voor je, met onze gratis zaagservice. Zo kan de boom straks beter water opnemen. Ook krijg je boomvoeding mee.

Welke kerstboomstandaard kopen?

Kerstboomstandaarden zijn meestal gemaakt van kunststof. Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik. Je zet de boom er loodrecht in en schroeft of klemt de stam vast. Ga je een kerstboomstandaard kopen, dan moet je kijken naar de hoogte van je kerstboom en de stamdikte. Je wilt immers dat je kerstboom stabiel en stevig staat. De standaarden zijn dan ook grofweg in te delen in drie formaten:

  • tot 2 meter hoog en een stamdikte tot 11 cm
  • tot 3 meter hoog en een stamdikte tot 13 cm
  • tot 4 meter hoog en een stamdikte tot 19 cm

Kerstboomstandaard met waterreservoir

Voor de beste verzorging van je kerstboom ga je voor een kerstboomstandaard met geïntegreerd waterreservoir. Deze kerstboomvoet vangt het water op. Je boom staat daardoor niet droog en gaat lang(er) mee. En zelf heb je geen omkijken naar het dagelijks water geven. Natuurlijk moet je de waterreservoir wel bijvullen als het water bijna op is.

Kerst bij Welkoop

Staat je kerstboom stevig in de kerstboomvoet? Dan is het tijd voor de decoratie. Natuurlijk vind je bij Welkoop ook kerstverlichting en kerstdecoratie. En om ook je tuin kerst te laten ademen, hebben we Fairybells. Dit zijn honderden tot duizenden LED-lampjes in de vorm van een kerstboom die je aan de deur of muur bevestigt of in een vlaggenmast hangt. Zo voorzie je je tuin van twinkelende kerstverlichting.