Gieters

Heb jij groene vingers? Dan is een gieter bijna onmisbaar! Om planten en bloemen te laten groeien en bloeien hebben ze natuurlijk water nodig. Met een gieter kun je gemakkelijk en snel je planten voorzien van water. Van potplantjes op je balkon tot kamerplanten in huis. Gieters bij Welkoop hebben een inhoud van 1,3 tot 13 liter. Zo vind je de juiste formaat gieter naar jouw wensen. Een plantengieter is functioneel en kan ook erg decoratief staan in je tuin. 

Bekijk ook: Grote gieters | Ebert gieters | Groene gieters   

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een gieter kopen

Een goede gieter kopen? Gieters zijn er in verschillende maten en soorten. Van plantengieter tot bloemengieter. Waar moet je opletten bij het kopen van een gieter? De beste gieter voor jou bepaal je door je af te vragen waar je de gieter voor wilt gebruiken. Zo is een kleine gieter ideaal voor op kantoor en zijn tuingieters door hun grootte functioneel voor tuinen. 

Wat moet je weten bij het kopen van een gieter? Wij zetten dit voor je op een rijtje.

De grootte van een gieter

Gieters zijn te verkrijgen in verschillende maten. Gieters met een inhoud van 2 liter gebruik je voor het bewateren van kleine tot middelgrote planten. Deze plantengieters zijn ideaal voor binnenshuis. Een kleine gieter heeft een smalle tuit, waardoor je planten water kunt geven zonder te knoeien in huis. 

Tuingieters hebben een grote inhoud waardoor je minder vaak naar de kraan hoeft te lopen om hem bij te vullen. Houd er rekening mee dat de gieter wat zwaarder kan zijn! Een gieter van 10 liter is een veelvoorkomend formaat voor in de tuin. 

Gieters met opzetstukken

Klassieke gieters herken je aan een dun uiteinde. Gieters met een opzetstuk kunnen daarentegen ook erg handig zijn. Zo zijn er gieters met een broeskop of breedsproeier.

Een plantengieter met een broeskop geeft een soort douche effect, waardoor je een grotere oppervlakte in één keer water kan geven. Tuingieters met een breedsproeier zijn praktisch waarmee je het water over de breedte verdeeld. 

Wil je meer weten over water geven aan je bloemen of planten? We adviseren je verder op de pagina over het bewateren van je planten of kom langs in één van onze 154 winkels voor advies op maat.

Verschillende materialen gieters

Gieters zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Zo heb je gieters van kunststof, plastic, zink, metaal, koper of RVS. Voor binnenshuis kun je elk materiaal gebruiken. Wanneer je een gieter voor buiten gebruikt raden wij je aan om te kiezen voor een plastic plantengieter. Plastic zal niet roesten en gaat lang mee. 

Heb je een gieter op het oog? Gieters bij Welkoop worden gratis bezorgd vanaf een bestellingswaarde van €40,-.