Kalk

Is de grond van je gazon, moestuin of siertuin te zuur? Strooi dan kalk om de bodem minder zuur te maken. Tuinkalk of gazonkalk zorgt voor een hogere pH-waarde. En daarmee voor een optimale groei van je planten, een goede bodemstructuur en een mooi groen gazon. Kies voor kalk van ons huismerk Welkoop of van bijvoorbeeld de merken Profijt, DCM, Pokon of ECOstyle.

Bekijk ook: DCM kalk | ECOstyle kalk | Gazonmest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De zuurgraad van de bodem

Door weersomstandigheden en bodemprocessen kan de bodem in je tuin verzuren. Voor sommige planten is dit funest. Want in een zure bodem kunnen ze geen voedingsstoffen opnemen. Je planten of gras groeien minder goed.

Kalk kan dan helpen. Kalk bindt met het zuur in de bodem en corrigeert de zuurgraad: het laat de zuurgraad stijgen (maakt de pH-waarde hoger) en dus de bodem minder zuur. Door te kalken, rem je de groei van mos, laat je planten en gras beter groeien en help je de bodem om voeding uit meststoffen beter op te nemen.

Kalk kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je verschillende soorten kalk voor je tuin en gazon kopen. Je hebt de keuze uit verschillende merken en verschillende verpakkingsgrootten: van 2 tot 5, 10 of 20 kilogram. Sommige soorten kalk zijn verrijkt met magnesium voor groenkleuring.

  • ECOstyle AZ-Kalk

AZ-Kalk van ECOstyle is een restproduct uit Nederlandse waterwinning. De stuifvrije microkorrels zijn verrijkt met micro-organismen. De korrels spoelen niet weg en hebben een extra lange werking.

  • Welkoop Kalk

Welkoop Kalk verhoogt de pH-waarde van de grond. Deze kalk heeft een snelle werking en kun je het hele jaar door strooien.

  • Profijt Tuinkalk

Met Profijt Tuinkalk krijg je veel voor weinig: 20 kilogram gazonkalk. Verrijkt met 19% magnesium zodat je gazon met deze kalk mooi groen wordt.

  • DCM Kalk

DCM Groen-Kalk is verrijkt met 15% magnesium. Naast dat het de pH verhoogt en dus verzuring tegengaat, helpt deze kalk je gras die gewenste groene kleur te geven.

Kalk voor een gezond gazon

Je gazon zie je graag gezond. Goed groen, met een goede groei erin. Zonder kale plekken en zonder mos. Voor mooi gras strooi je kalk – maar dat niet alleen. Ook heb je gazonmest nodig. In het ideale geval verzorg je je gazon met beide producten: eerst strooi je de gazonkalk uit en vier weken daarna de mest (strooi ze niet op hetzelfde moment). Kalk is geen meststof, maar bereidt de bodem optimaal voor. Ook kun je gazonkalk alleen gebruiken. In de winter bijvoorbeeld strooi je gazonkalk om de vorming van mos tegen te gaan.

Waarom, wanneer en hóé strooi je gazonkalk? Lees ons advies over gazon kalken.

De juiste zuurgraad

Heb je problemen met je gazon? Of ga je een nieuw gazon aanleggen? Het is belangrijk dat de bodem de juiste pH-waarde (zuurgraad) heeft. Wat die waarde precies is, kun je meten met een pH-Bodemtest. Maar ook kun je een paar bodemmonsters uit je tuin gratis laten testen in een van onze Welkoop-winkels. Hierna geven we je advies over hoe je de grond kunt verbeteren met gazonkalk en voeding.

Tip! Het hele jaar door alerts en tips op de juiste momenten? Je gras tot in de puntjes verzorgen – zonder dat je erover in hoeft te zitten wanneer je wat moet doen? Meld je aan voor de Gazonwekker.