Stelen

Heb je zo hard gewerkt dat je steel het heeft begeven? Bij Welkoop vind je een nieuwe, sterke steel voor je tuingereedschap. Of je er nu één nodig hebt voor een bezem, bats, bijl, hark of krabber – we hebben losse stelen in alle soorten en maten. Steeds van een degelijke kwaliteit: hout. De meeste losse stelen kun je laten thuisbezorgen; lange stelen van bijna twee meter kun je afhalen of kopen in je dichtstbijzijnde Welkoop-winkel.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Losse stelen bij Welkoop

Dat de steel losraakt van je tuingereedschap. Het overkomt iedereen die geregeld in de tuin werkt, weleens. Op het moment zelf even balen. Maar geen nood aan de man: die steel vervang je zo voor een nieuwe. Bij Welkoop hebben we een grote collectie met losse stelen. Want de ene steel is de andere niet. Zo maakt het nogal een verschil of je een bijlsteel of bezemsteel gaat kopen; twee stelen die totaal van elkaar verschillen als het gaat om lengte, diameter en vorm.

Een greep uit de losse stelen van Welkoop:

  • Bijlsteel, kloofhamersteel
  • Bezemsteel
  • Harksteel
  • Schoffelsteel 
  • Schopsteel, batssteel, spadesteel
  • Hooivorksteel, rieksteel
  • Voorhamersteel
  • Sleggesteel
  • Ragebolsteel

Sommige losse stelen kun je voor allerlei gesteeld gereedschap gebruiken. Zo doet een rechte harksteel met een diameter van 24 millimeter het ook prima op een bezem. Daarnaast zijn er ook losse stelen met een grotere diameter van 28, 32 of 40 millimeter, met handvaten of extra lengte om te kunnen werken op hoogte. Sommige stelen, zoals de rieksteel en schopsteel, zijn in kokend water gebogen. Dit geeft het hout extra sterkte en voorkomt dat de steel breekt bij grote krachtinspanning.

Bezemsteel kopen

Wil je een nieuwe houten bezemsteel kopen, dan heb je de keuze uit losse stelen met een lengte van 130, 140 of 150 centimeter en een diameter van 24 of 28 millimeter. Kies er één die bij de diameter van de bezem én bij je lichaamslengte past. De losse bezemstelen zijn heel geschikt voor verschillende bezems: kamervegers, straatvegers, luiwagens, vloertrekkers en zaalvegers. Wil je een lange bezemsteel extra stevig bevestigen, dan zijn er stokhouders die zorgen voor een stevige verbinding tussen steel en bezem. Hang je de bezem graag aan een haakje in de schuur of garage, dan is een bezemsteel met ophangoog handig. En zonder ophangoog kun je de bezem altijd nog aan de muur vastklikken in een steelklem.

Bijlsteel kopen

Voor bijlen hebben we bijlstelen met verschillende lengtes: 40 centimeter, 60 centimeter, 75 centimeter en 90 centimeter. Welke bijlsteel precies geschikt is, hangt helemaal af van het gewicht van de bijl. Hoe zwaarder, hoe sterker en langer de steel moet zijn. Een bijlsteel van 40 centimeter is geschikt voor een bijl van 800 gram, een bijlsteel van 75 centimeter voor een bijl van 1,6 kilo. Heb je een kloofhamer? Daarvoor zijn er de lange kloofhamerstelen van 90 centimeter.