Vuurkorven

Het is toch heerlijk om na te gloeien als een warme zomeravond begint af te koelen. Of juist om je handen aan te warmen als het buiten koud is. Dat kan natuurlijk, met een knisperend vuurtje! Gezellig samen buiten zijn, met wat te drinken erbij. Een vuurkorf in je tuin betekent goede gesprekken en een fijn knetterend vuur waar je eindeloos in kunt turen. Naast vuurkorven kun je ook kiezen voor een vuurschaal. Daarin vang je alle asresten makkelijk op. Liever een vuurkorf, maar zonder as op de grond? Daarvoor hebben we ook onderplaten op voorraad.

Bekijk ook: Vuurkorf schaal | Barbeques | Onderplaat vuurkorf

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vuurkorf kopen

Een mooi vuurtje stoken is leuk, maar het is belangrijk dat je het veilig doet. Zorg daarom dat je het hout netjes bij elkaar hebt in de korf. De sterke metalen vuurkorven houden het vuur en hout netjes op hun plek. Zet je een vuurkorf in je tuin? Goed idee! We geven je graag nog wat tips mee, zodat je altijd een perfect vuurtje stookt.

  1. Hout
    Goed hout is de brandstof voor je knisperende vuurtje. Gebruik droog hout met het liefst een FSC-keurmerk. Heb je de vuurkorf al gekocht, maar ben je het hout nog vergeten? We hebben ook een breed aanbod aan haardhout. Als je vuurkorf klaarstaat en er een mooie bundel blokken in ligt, dan heb je ook nog voldoende zuurstof nodig. Dat klinkt misschien gek, maar als je korf bedekt staat en er niet genoeg verse lucht bij kan komen, dan kan je vuurtje moeilijk ademhalen. En als het tegenzit, jij dan dus ook. Sluit de ruimte waar het vuurtje gestookt wordt dus niet te veel af! Zorg áltijd voor genoeg frisse lucht om je vuurkorf heen.
  2. Aansteken
    Je moet natuurlijk voorzichtig zijn met het aansteken van je vuur. Gebruik daarom altijd aanmaakhout. Dit leg je op de grote houtblokken en helpt je vuur aanwakkeren. Ook zijn aanmaakblokjes een goed idee! Deze leg je onder het aanmaakhout en kan je vervolgens aansteken met een lange kaarsenaansteker. Dan kan je kleine vlammetje uitgroeien tot een knetterend vuur.
  3. Bijvullen
    Het vuur zal na een tijdje wat nieuwe brandstof nodig hebben. Tijd om er een nieuw houtblok op te leggen dus! We zeggen ‘leggen’ niet voor niets, doe dit altijd voorzichtig. Als je een houtblok van te hoog in de vuurkorf laat vallen, dan komen er veel kooltjes los. Dat verhoogt het brandgevaar! Is het vuur wat aan de hoge kant, gebruik dan een haardtang om de blokken voorzichtig in de vuurkorf erbij te leggen. Ook wel zo veilig.

Een vuurkorf in je tuin
Vuurschaal of vuurkorf, het maakt eigenlijk niet uit. Het is een fijne toevoeging aan je tuin of terras. Gek op warmte, maar niet zo op open vuur? We hebben bij Welkoop ook terrasverwarmers en terraskachels. Eigenlijk hebben we een warmtebron voor iedereen! Nog meer genieten in je tuin? Hier vind je alles voor buiten!