Brandstoffen

Je tuinmachine met een benzinemotor heeft brandstof nodig. Bij Welkoop hebben we daarom brandstof voor alle tuinmachines. Voor je draagbare tuinmachines met een tweetaktmotor zoals de kettingzaag koop je benzine van Stihl en Aspen. En ook hebben we hoogwaardige diesel en benzine voor de grasmaaier of andere grote tuinmachines. De benodigde brandstof bestel je online en kun je daarna afhalen in de dichtstbijzijnde Welkoop-winkel.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke brandstof voor tuinmachines?

Tuingereedschap met een benzinemotor werkt op olie en brandstof. Toch is er een verschil tussen de grote tuinmachines en kleinere tuinmachines. Een benzine kettingzaag of benzine bladblazer heeft andere brandstof dan een benzine grasmaaier nodig. Welke brandstof je voor je tuinmachines nodig hebt, hangt af van de motor waardoor ze worden aangedreven: een tweetaktmotor of viertaktmotor.

  • Draagbare tuinmachines hebben een tweetaktmotor. Dit zijn bijvoorbeeld kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Je hebt voor deze tuinmachines dus een 2-takt brandstof nodig. Dit is brandstof die, naast benzine, ook een bepaald percentage olie bevat, en heet daarom ook wel een mengsmering.
  • Grote tuinmachines hebben een viertaktmotor. Denk aan benzine grasmaaiers, verticuteermachines en zitmaaiers. Deze machines werken meer als een auto; zo is in gazonmaaiers de benzine en olie Voor deze tuinmachines heb je benzine nodig.

Brandstof voor tuinmachines bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we benzine voor tweetakt- en viertaktmotors, en diesel voor machines met een dieselmotor. De brandstof voor tuinmachines van het merk Aspen koop je in een fles van 1 liter of een jerrycan van 5 liter. Het is maar net hoeveel brandstof je nodig hebt en hoelang je denkt ermee te gaan doen. Goed om te weten: een diesel of viertakt benzine voor een grasmaaier is onbeperkt houdbaar. Een tweetakt brandstof voor een kettingzaag of andere draagbare tuinmachine is dat niet: deze brandstoffen hebben een beperkte houdbaarheid van een aantal jaar.

  • Benzine voor tweetaktmotor

Voor een tweetaktmotor zoals die in een kettingzaag kun je benzine mengen met mengolie, maar ook is er kant-en-klare brandstof. Dit brandstofmengsel heeft de juiste verhouding olie-benzine, wat belangrijk is om motorschade te voorkomen. Het brandstofmengsel Aspen 2 is op basis van alkylaatbenzine, waardoor de brandstofdampen en uitlaatgassen minder schadelijk zijn. Stihl heeft ook een eigen tweetakt brandstof: MotoMix. Heb je een Stihl kettingzaag dan is deze benzine heel geschikt; de brandstof voorkomt het afslaan van de motor en laat de machine beter accelereren.

  • Benzine voor viertaktmotor

Voor je grasmaaier kun je benzine in een jerrycan tanken bij een tankstation, maar speciaal voor dit doel heeft Aspen ook een hoogwaardige brandstof: alkylaatbenzine. Deze benzine voor je grasmaaier is zeer schoon, waardoor de uitlaatgassen minder schadelijk zijn.

  • Diesel

Voor dieselmotoren in bijvoorbeeld zitmaaiers, noodstroomaggregaten, boten of oldtimers is er Aspen D diesel. Dit is een schone dieselbrandstof die heel geschikt is voor professionals die regelmatig met kleine dieselmachines werken. Omdat deze brandstof lang houdbaar is, is hij ook geschikt voor dieselmachines die alleen in het seizoen worden gebruikt.