Gelaatsbescherming

Gelaatsbescherming is een bescherming voor de ogen en beschermt het gezicht tegen schadelijke invloeden. Denk dan aan hitte, spetters of chemicaliën. Gelaatsbescherming is een verzamelnaam voor bescherming van de ogen en het gezichtsvermogen. Het zorgt ervoor dat jij je werk kunt uitvoeren zonder in de problemen te komen. Het idee dat gelaatsbescherming je bij bepaalde omstandigheden beschermt is erg prettig. Je vermindert de risico’s tijdens je werk door gebruik te maken van gelaatsbescherming van 3M. Bij Welkoop is er een aanbod aan verschillende soorten bescherming. Er is keuze uit bescherming in de vorm van een halfgelaatsmasker, ruimzichtbril, mondkapje en meer.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarvoor gebruik je gelaatsbescherming?

Gelaatsbescherming wordt in verschillende situaties gebruikt, afhankelijk van het werk dat je doet of de klus die je thuis oppakt. Er zijn meerdere gevaren waaraan je gezicht kan worden blootgesteld. De risico’s die worden veroorzaakt door spetters of gevaarlijke deeltjes zijn minder bekend. Het kan ook voorkomen dat je je gezicht moet beschermen tegen vuur of elektriciteit. Jouw eigen situatie bepaald welke vorm van bescherming je nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor een halfmasker, ruimzichtbril, mondmasker of gelaatsbescherming met gehoorbescherming.

Mocht je interesse hebben in een gelaatsbescherming van 3M; bij Welkoop wordt deze gratis bezorgd vanaf een bestelwaarde van €40,-. We adviseren je graag online of kies ervoor om langs te komen in één van de vele Welkoop winkels voor persoonlijk advies.

Soorten gelaatsbescherming

Gelaatsbescherming wordt op maat gemaakt. Dit betekent dat de samenstelling van jouw bescherming afhankelijk is van het  werk dat je doet. De veiligheidsbril wordt het meest gebruikt als gelaatsbescherming. Het is gemaakt van onbrandbaar materiaal met glazen van gehard glas of kunststof. De meeste veiligheidsbrillen hebben zijkleppen die de ogen beschermen tegen materiaal wat rondvliegt. De overzetbril zorgt ervoor dat je je eigen correctiebril niet af hoeft te doen. Daarnaast is er nog het halfgelaatsmasker. Deze maskers zijn herbruikbaar. Ze worden in combinatie met een damp- stof-, gas- of combinatiefilter gebruikt. Het is van belang dat je het juiste filter kiest voor een optimale adembescherming.

Tot slot heeft Welkoop nog het 3-laags mondmasker. Deze is ondoordringbaar voor vocht en fijne deeltjes en 100% polypropyleen. Dit is een hygiënisch gezichtsmasker dat dient om uitgeademde aerosol op te vangen en besmetting van de omgeving te voorkomen. Het mondkapje is herbruikbaar en kan tot vijf wasbeurten gewassen worden. 

Wil je je meer verdiepen in beschermingsmiddelen? Bekijk dan de Persoonlijke beschermingsmiddelen van Welkoop. Hier vind je onder andere veiligheidshelmen, kniebescherming en gehoorbescherming