Kniebescherming

Kniebeschermers zijn handig voor projecten in huis, maar komen ook in de tuin van pas. Met deze beschermers kun je langere tijd je werkzaamheden uitvoeren omdat je knieën beschermd worden tegen de harde ondergrond. Bij Welkoop hebben we beschermers voor hobbymatig en professioneel gebruik, zoals kniebeschermers voor in de bouw. De flexibele kniebescherming doe je in de versterkte kniezakken van werkbroeken en overals. Voor stratenmakers hebben we hoogwaardige kniebescherming. Deze kniebeschermers helpen knie- en rugklachten te voorkomen. Goede kniebescherming kopen is dus geen overbodige luxe, maar behoort tot de standaard klusoutfit.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom is een goede kniebescherming belangrijk?

Goede kniebescherming voorkomt dat je continu op je hurken moet werken. Hierdoor ontlast je je knieën gedurende de dag. Een permanente druk op je knieschijven kan behoorlijk wat schade en blessures opleveren. Voorkom last aan jouw knieën waardoor je jouw werk minder goed kan uitvoeren. Juist dankzij kniebescherming wordt het risico op verwondingen aanzienlijk verminderd. 

Het voordeel van een goede kniebeschermer, is dat hij altijd op zijn plek blijft zitten. Er kan juist een blessure ontstaan als de kniestukken verschuiven. Niet alleen je knieschijf wordt beschermd, maar ook het gebied eromheen.

Kniebescherming voor hobbyen tot professionele stratenmaker

De AWARE Hobby zijn zwarte, kunststof kniebeschermers. Ze hebben verstelbare, elastische riempjes. Deze kniebeschermers zijn zeer geschikt voor hobbymatig gebruik. De Molde kniebeschermer is licht van gewicht en vormt zich eenvoudig naar de knie en voelt daardoor comfortabel bij harde en onregelmatige oppervlakken. Deze kniebescherming is onder andere handig bij het leggen van vloeren. Stratenmakers kiezen vaak voor deze kniebeschermers. 

Onderhoud van de kniebeschermers

Om lang plezier te hebben van je bescherming, is onderhoud belangrijk. Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt, maar ook om de kwaliteit te waarborgen. Volg daarom regelmatig onderstaande tips op:

  • Haal de kniebescherming uit de broek als je die wilt schoonmaken;
  • Was de kniebescherming niet in de wasmachine, maar met de hand;
  • Gebruik geen agressieve wasmiddelen of heet water;
  • Inspecteer je kniebeschermers regelmatig. Als er scheuren en barsten in zitten, dan kun je ze beter vervangen. 

Bij Welkoop word je bestelling gratis bezorgd vanaf  €40,-. We adviseren je graag online en voor persoonlijk advies ben je welkom in één van de vele winkels.

Wil je je meer verdiepen in beschermingsmiddelen? Bekijk dan de Persoonlijke beschermingsmiddelen van Welkoop. Hier vind je onder andere gelaatsbescherming, gehoorbescherming en veiligheidshelmen.