Onderdelen & accessoires

Tuinmachines blijven niet eeuwig effectief werken; soms moet je een onderdeel vervangen. Bij Welkoop hebben we voor elke tuinmachine de onderdelen die je machine weer als vanouds laten werken.  Zoals messen voor je grasmaaier, trimmerdraad voor je grastrimmer of een accu voor je tuingereedschap op accu. Naast onderdelen om tuingereedschap te onderhouden, hebben we accessoires die het werken ermee nog prettiger en veiliger maken. Denk aan zaagbroeken, veiligheidshelmen en draagriemen.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuinmachine onderdelen

Bij Welkoop vind je onderdelen voor tuinmachines van de merken STIHL, WOLF-Garten en Gardena. Daarnaast hebben we universele onderdelen van het merk Arnold. Deze onderdelen zijn voor tuinmachines van meerdere merken geschikt.

Bij tuingereedschap dat regelmatig onderhouden moet worden, moet je denken aan bijvoorbeeld de grasmaaier, grastrimmer of kettingzaag. Machines als deze worden regelmatig gebruikt of leveren zwaar werk. Het is daarom niet gek dat je tuinmachine een keer nieuwe onderdelen nodig heeft. Zo laat je je grasmaaier weer strak maaien met nieuwe messen en maak je de tanden van je kettingzaag weer scherp met een kettingzaagvijl. Is de zaagketting helemaal aan vervanging toe? Koop dan een nieuwe ketting voor je kettingzaag. Daarnaast heeft je grastrimmer met draadkop na verloop van tijd nieuw trimmerdraad nodig. Met een nieuwe draadspoel kun je de lege spoel vervangen. Heb je een grastrimmer met een messenkop, dan kun je de messen vervangen – of wanneer je een STIHL grastrimmer hebt de complete maaikop vervangen.

Elke grasmaaier met een benzinemotor heeft een bougie. Hoe langer je de machine hebt en hoe smeriger de bougie is, hoe slechter je maaimachine zal starten. Het kan dan nodig zijn om de bougie te vervangen.

Tip! Wist je dat Welkoop je helpt om tuingereedschap te onderhouden? Een van onze services is dat je je machine kunt brengen voor periodiek onderhoud of het slijpen van messen. En natuurlijk adviseren onze medewerkers je graag in een Welkoop-winkel over de verschillende tuinmachine onderdelen.

Accessoires voor tuinmachines

Tuinmachines zijn licht en ergonomisch ontworpen, maar vergelijk je de klussen met zulke machines met andere tuinklussen, dan is dit werk toch behoorlijk zwaar, lawaaiig en gevaarlijk. Heb daarom altijd oog voor de veiligheid. Jezelf beschermen en veilig werken – het zijn de beginselen van werken met tuinmachines. Zet bijvoorbeeld een veiligheidshelm op om je gehoor tegen lawaai te beschermen en je gezicht tegen scherpe splinters. En werk je met een kettingzaag, draag dan een zaagbroek die over snijbescherming beschikt.